Badkamer

Kinderbeveiliging van de badkamer


Toegang tot de badkamer
Kinderbeveiliging voor een kamer begint met een aantal logische benaderingen. "Zoveel kost geen cent", zegt Peter Kerin, eigenaar van Foresight Childproofing Inc., in de Twin Cities-regio van Minnesota. "Het kost gewoon een beetje moeite, een beetje bewustzijn."

Omdat de badkamer een drukke zone is, moet je kinderbeveiliging functioneel zijn. Het moet kinderen veilig houden, maar andere gezinsleden gemakkelijk de badkamer laten gebruiken.

De beste manier om kleine kinderen te beschermen, is ervoor te zorgen dat ze niet zonder toezicht binnen kunnen komen. "Totdat kinderen zindelijk worden, mogen ze geen vrije toegang tot de badkamer hebben", zegt Kerin. Om de toegang te beperken, plaatst u een haak en oog of een schuifbout aan de buitenkant van de deur, hoog boven het bereik van uw kind. U kunt ook een klep van de deurknop gebruiken, die beschikbaar is voor zowel ronde knoppen als hendels en voorkomt dat het kind de vergrendeling opent. Zorg ervoor dat uw kind niet in de badkamer kan vast komen te zitten door sloten te installeren die van buitenaf kunnen worden geopend.

Kuipen, toiletten en wastafels
"Water is absoluut de grootste zorg in de badkamer", zegt Kelly Smith, eigenaar van Totsafe in Macomb, MI, en auteur van Mama Can Do It: een doe-het-zelfgids voor babybestendigheid. Kinderen kunnen er door gebroeid worden, erop glijden of erin verdrinken. De eenvoudigste manier om brandwonden te voorkomen, is door de thermostaat op uw boiler in te stellen tussen 110 en 120 graden Fahrenheit. Test het badwater van de baby om je pols of gebruik een waterthermometer.

Gebruik een zachte tuitafdekking over de kranen om verwondingen te minimaliseren. Als u decoratieve douchegordijnen hebt, zorg er dan voor dat de tiebacks korter zijn dan 12 inch om wurging te voorkomen. Let goed op kinderen als je een inloopdouche hebt met deuren die kunnen verbrijzelen. "Glazen douchedeuren vormen een extreem gevaar voor kleine kinderen," zegt Smith.

Het toilet kan een bijzonder aantrekkelijk gevaar vormen voor jonge kinderen. Het is niet alleen onhygiënisch, maar kinderen kunnen in de eerste plaats vallen, vastlopen en verdrinken. Verschillende soorten toiletvergrendelingen kunnen voorkomen dat de baby het deksel opheft. Je wilt niet dat kinderen op het toilet klimmen om bij de gootsteen te komen, dus neem een ​​kleine kruk waar ze op kunnen staan ​​om hun handen te wassen en tanden te poetsen. Een ontlasting is ook belangrijk voor een kind dat zindelijk is. Zoek naar een lichtgewicht kruk met een antislipbodem en een brede, stabiele basis. Die plastic doppen op de bouten die het toilet met de vloer verbinden, vormen een potentieel verstikkingsgevaar. Ze kunnen loskomen, dus u wilt ze misschien verwijderen.

Opslagplaatsen
Houd alle schoonmaakbenodigdheden en gevaarlijke materialen, evenals toiletborstels en plunjers, buiten bereik of opgesloten. Er worden verschillende soorten veiligheidskleppen verkocht voor kasten en laden, maar Kerin vindt dat veel ervan niet effectief zijn. "Een 18-maanden oude zal de meeste van hen omzeilen", zegt hij. Hij geeft de voorkeur aan het magnetische type dat alleen wordt geopend met een magnetische sleutel.

Zorg ervoor dat alle scheerapparaten, nagelknipper en schaar niet toegankelijk zijn. Mondwater met alcohol en parfum moet worden weggedaan. Tandpasta, die fluoride bevat, kan een gevaar zijn. Medicijnen en vitamines moeten buiten bereik zijn, correct geëtiketteerd zijn en kindveilige doppen hebben. De vuilnisbak is ook gevuld met potentiële bedreigingen; bewaar het in een kast of gebruik er een met een afdekking die is bevestigd met een zelfklevende band.

Elektrische gevaren
Houd alle apparaten zoals haardrogers, krultangen en elektrische scheerapparaten op slot of buiten bereik; laat ze los en weg van water als ze buiten zijn. Bedek stopcontacten met veiligheidsstekkers of installeer een veiligheidsplaat die over de houders glijdt wanneer ze niet in gebruik zijn. Zorg ervoor dat alle stopcontacten in de badkamer aardlekschakelaars (GFCI's) hebben. Het is goed om nachtlampen te hebben, maar vermijd lampen met glazen bollen die heet kunnen worden of kapot kunnen gaan.

Andere Overwegingen
Kies bij het kiezen van vloeren iets met een gestructureerd oppervlak om uitglijden te voorkomen. En als je een metalen deurstop hebt, kan de rubberen tip verstikkingsgevaar opleveren, dus het is het beste om een ​​massief rubberen stop te krijgen. Kinderen kunnen uit ramen vallen, dus zorg ervoor dat ze niet meer dan vier centimeter opengaan. Als het venster rolluiken heeft, verwijder dan alle snoeren die een kind zouden kunnen wurgen. Gebruik een antislipmat in de bodem, antislipplaatjes of een antisliplaag om vallen in het bad te voorkomen. Handgrepen kunnen de kans op vallen minimaliseren wanneer kinderen in en uit bad gaan.


Bekijk de video: Instructie: Temperatuur thermostaatkraan instellen afstellen (Januari- 2022).