Bouw beheren

Growing Home: een benadering voor het toevoegen van ruimte


Omdat onroerendgoedmarkten in het hele land te maken hebben met trage verkoop en dalende prijzen, kiezen veel mensen die, slechts een paar jaar geleden, misschien besloten hebben om een ​​kleiner huis te verkopen om naar een groter te verhuizen, te verbouwen en meer ruimte toe te voegen. En hoewel het toevoegen van vierkante meters een goede financiële beslissing kan zijn, is het nog steeds een grote investering.

Wees realistisch over uw budget
Huiseigenaren die niet realistisch zijn over hun budgetten, zijn een van de grootste obstakels voor succesvolle renovaties, zegt Greg Harth, president van Spring House, Harth Builders, Pa. "Als het gaat om budget, komen mensen naar het gesprek om na te denken over wat hun project zal kosten en wat ze willen uitgeven, en die aantallen zijn meestal hetzelfde voor hen," zegt hij. “Helaas is dat soms gewoon niet realistisch. Dus praten we graag meteen over het budget. ”

Een andere reden waarom het belangrijk is om met budget te beginnen, is dat uw aannemer weet waarover hij met u moet praten. “Je kunt zoveel werk doen en ze zo enthousiast maken over een project om erachter te komen dat ze niet het geld hebben om het te doen”, zegt Nick Barile, president van Greenwich, York. “Mensen hebben echt misvattingen over hoeveel bepaalde toevoegingen zullen kosten omdat ze zich niet altijd realiseren wat er allemaal in komt kijken. Ik had onlangs een persoon die een aantal echt fantastische, grootse ideeën had over wat hij met zijn huis wilde doen, maar het bleek dat hij dacht dat het ongeveer de helft van de werkelijke schatting zou gaan kosten. Het klinkt nogal slecht om te zeggen dat het eerste waar je over moet praten budget moet zijn, maar dat is het wel. '

Realistisch zijn over budget betekent niet alleen niet overdreven zijn, zegt Dave Whitehorn, mede-eigenaar van Kitchen and Bath Unlimited in Derry, N.H., dat gespecialiseerd is in keuken- en badvernieuwingen en toevoegingen. "Sommige mensen doen hun huiswerk niet als het gaat om het toewijzen van een realistisch budget", zegt Whitehorn. “Het budget kan zeker snel wegkomen van mensen aan de hogere kant, maar het kan ook een probleem zijn aan de lagere kant. Als ze geen realistisch budget hebben, krijgen ze nooit wat ze willen. "

Ten slotte is het in het huidige financiële klimaat belangrijk om meteen de financiering veilig te stellen, zelfs als u geweldige kredieten heeft. Harth zegt dat mensen die in het verleden zonder aarzeling zouden zijn goedgekeurd voor woningkredieten nu worden afgewezen. "We adviseren mensen vanaf het begin om naar de bank te gaan", zegt hij. "We hebben projecten die klaar staan ​​om te beginnen, en mensen met fenomenale kredietscores - boven de 700 - en dubbele inkomens hebben problemen met het verkrijgen van financiering."

Overleg met experts over de beste verbeteringen
Zelfs voordat u een aannemer ontmoet, kan overleg met een vastgoedprofessional over uw toevoeging de moeite waard zijn.

"Makelaars zijn erg handig bij het overwegen van een toevoeging," zegt Kary J. Bartmasser, licentie Realtor® en Certified Public Accountant in Beverly Hills, Ca. “Ze kunnen de vergelijkbare vergelijkbare aanbiedingen in uw regio analyseren. Deze gebiedscomposities kunnen laten zien hoe extra slaapkamers of badkamers kunnen bijdragen aan de waarde van uw huis, op basis van uw lokale gebied. Je belangrijkste doel is niet te veel geld uitgeven voor je buurt. '

Bartmasser zegt dat een van de grootste fouten die hij ziet mensen overbouwen is. "Bouw geen herenhuis waar één-verhalen de norm zijn", zegt hij. "Je wilt niet het duurste huis op straat hebben."

"Makelaars worden constant geacht onroerend goed te verkopen dat 'te sterk is verbeterd'", zegt New Hartford, N.Y., makelaar Jean Hunt. “Als uw woning zich echter aan de lage kant van de prijsklasse voor uw buurt bevindt, ga dan door en breng verbeteringen aan. Ik kocht het kleinste, goedkoopste huis in mijn straat en ik voelde me twee keer heel comfortabel bij het toevoegen - ik ben nog steeds gemakkelijk binnen de prijsklasse voor mijn buurt. "

Behalve ervoor zorgen dat uw verbeteringen hun vruchten zullen afwerpen wanneer het tijd is om te verkopen, is het structureel en financieel verstandig om een ​​architect te hebben die u op uw project vertrouwt. "Het is altijd goed om een ​​architect of een ontwerpprofessional te hebben die huiseigenaren helpt bij het begin van het vernieuwingsproces van het verzamelen van informatie en het maken van huiswerk," zegt Ken Hirsch, AIA, eigenaar van Hirsch Architects, Inc. in Boca Raton, Fla. " Ze duiken erin en afhankelijk van wanneer ze eindelijk met een aannemer of een ontwerpprofessional praten, zijn ze misschien niet echt klaar om praktische keuzes te maken. De beste manier is om een ​​professional te vinden die echt ervaring heeft met het proces en ze de huiseigenaren er doorheen te laten lopen. ”

Vind de juiste aannemer voor uw werk
Met zoveel geld en emotionele investeringen op het spel, is een van de belangrijkste beslissingen die u zult nemen bij het toevoegen aan uw huis de aannemer die u kiest. De grootste fout die huiseigenaren maken is eenvoudig, zegt Hunt. "Het niet krijgen van concurrerende biedingen van aannemers is een van de meest voorkomende fouten die mensen maken bij het toevoegen aan hun huis," zegt ze. “Gaan met de eerste aannemer en het eerste bod kan je grootste fout zijn. Je krijgt een second opinion als je voor een operatie gaat. Waarom niet hetzelfde doen voor uw huis? '

Door enkele basisvragen te stellen in het interview- en biedproces kunnen aannemers worden uitgeschakeld die misschien niet goed bij je stijl passen, zegt Whitehorn. "Als je een huiseigenaar bent en je gaat een groot project doen, zullen ze in je huis zijn, ze zullen lang in je leven zijn", zegt hij. “Ontdek hoeveel verschillende mensen in uw huis zullen zijn tijdens het project, ontdek wat hun betalingsschema is en hoe zij betalingen afhandelen en hoe zij veranderingsopdrachten behandelen. Als je deze antwoorden niet leuk vindt, is dat misschien een teken dat dit niet de juiste aannemer voor je is. '

Whitehorn waarschuwt ook tegen te veel vertrouwen op referenties. "Referenties kunnen nuttig zijn, maar houd er rekening mee dat de meeste aannemers een lijst hebben van hun favoriete klanten die ze als referentie gebruiken," zegt hij. "Dus ik zou het belang daarvan niet overschatten."

Naast het werk van een aannemer leuk vinden, vertrouwen hebben in hun bedrijfspraktijken en het eens zijn over het budget, is er nog een factor die huiseigenaren niet mogen vergeten, zegt Colin O'Neill, mede-eigenaar van Whitehorn van Kitchen en Bath Unlimited. "Je spreekt tegen iemand die je overweegt tienduizenden dollars te geven om je huis drastisch te veranderen", zegt hij. "Je moet ze echt op een persoonlijk niveau kunnen vertrouwen."

Overweeg zorgvuldig waarom u meer ruimte wilt
Zorgvuldig nadenken over waarom u meer ruimte wilt of nodig hebt, is essentieel om te beslissen hoe u uw toevoeging wilt doen. Het zal je misschien verbazen dat wat je dacht dat je wilde, eigenlijk niet het beste antwoord op je probleem is, zegt Harth.

"We kijken echt naar het huis als geheel en hoe de ruimte wordt gebruikt," zegt hij. Harth zegt dat hij onlangs met een familie heeft gewerkt die contact met hem heeft opgenomen over het toevoegen van vierkante meters aan hun huis voor een speelkamer. "Ze zeiden dat ze het zat waren om constant over het speelgoed van de kinderen te stappen," zegt Harth. "Maar toen ik eenmaal echt binnenkwam en rondkeek, realiseerde ik me dat een betere oplossing voor hun ruimteprobleem zou zijn een suite met een grote slaapkamer toe te voegen en de oude slaapkamer in een speelkamer te veranderen."

Een reden waarom dit een betere oplossing was, was omdat het rendement op investering (ROI) van master bedroom suites beter is dan dat van speelkamers. En zelfs als u van plan bent vele jaren in uw huis te blijven, is het nog steeds verstandig om te overwegen hoe aantrekkelijk uw toevoeging voor toekomstige kopers zal zijn.

Dus, wat zijn de meest "winstgevende" toevoegingen? Bartmasser zegt dat het toevoegen van badkamers en het uitbreiden van keukens eeuwige winnaars zijn. Harth is het ermee eens dat keukenuitbreidingen of toevoegingen een zeer hoge ROI hebben, en hij voegt eraan toe dat hij ook veel aanvragen ziet voor toevoegingen van tweede verdiepingen en master bedroom-suites, en die lonen ook als het tijd is om te verkopen. Volgens het kosten- / waardeverslag 2010 van Remodel Magazine verdienen toevoegingen uit het tweede verhaal zelfs meer dan 80 procent van hun kosten in de meeste delen van het land.

En nogmaals, het is belangrijk om niet alleen rekening te houden met het "gemiddelde" rendement op de investering, maar ook met wat goed is voor uw regio en uw directe omgeving. Doe niet te veel, zegt Barile, anders merk je misschien een lager rendement op je investering. "Het is zo belangrijk om rekening te houden met de andere huizen in de buurt en wat typisch is voor het gebied," zegt hij. "Je wilt geen Renoir maken in een buurt met kunstdrukken."

Wees een goede klant
Toevoegen aan uw huis kan een spannende tijd zijn, maar ook een tijd gekenmerkt door stress en gelddruk. Terwijl uw aannemer, architect en ontwerpers er zijn om voor u te werken, is het absoluut noodzakelijk dat u begrijpt wat het betekent om een ​​goede klant te zijn, zegt O'Neill.

"Kies een aannemer die u echt vertrouwt," zegt hij. “Wat vaak gebeurt, is dat mensen die keuze maken op basis van de verkeerde criteria, zoals teveel zetten. of niet genoeg. nadruk op prijs, dan proberen ze de persoon te micromanagen in plaats van hen hun werk te laten doen en hen vervolgens verantwoordelijk te houden voor de resultaten. Neem de tijd, neem de juiste persoon aan, vertrouw erop dat ze je het eindresultaat geven en je zult succes hebben. ”

Meer tips voor het kiezen van een remodelleerprofessional
Naast het doen van due diligence door te controleren op klachten op de Better Business Bureau-website en andere vergelijkbare sites, is het slim om een ​​professional te kiezen die is gecertificeerd door de National Association of the Remodeling Industry, zegt Harth, die opmerkt dat in plaatsen zoals zijn thuisstaat Pennsylvania, licenties is niet vereist voor aannemers. "Je hebt een vergunning nodig om iemands nagels te doen, maar niet om aan hun huis te werken", zegt hij. "Door een lokale professional te kiezen die een NARI-aannemer is, weet je dat je iemand met een goede reputatie krijgt."

Hier zijn een paar waarschuwingssignalen van NARI dat u mogelijk te maken hebt met een remodeler die minder dan gerenommeerd is:

  • U kunt de naam, het adres, het telefoonnummer of de inloggegevens van de remodeler niet verifiëren.
  • Het bedrijf of de verkoper zegt dat uw huis zal worden gebruikt voor reclamedoeleinden, zodat u een 'speciaal, laag tarief' krijgt.
  • De bouwer / remodeler vertelt u dat een speciale prijs alleen beschikbaar is als u het contract 'vandaag' ondertekent.
  • Er zijn geen referenties verstrekt.
  • Informatie die u van de aannemer ontvangt, is verouderd of niet meer geldig.
  • U kunt de licentie- of verzekeringsinformatie niet verifiëren.
  • U wordt gevraagd om de hele opdracht vooraf te betalen of contant te betalen aan een verkoper in plaats van per cheque of postwissel aan het bedrijf zelf.
  • Het bedrijf kan niet worden gevonden in het telefoonboek en is niet vermeld bij het lokale Better Business Bureau of bij een lokale handelsvereniging, zoals NARI.
  • De contractant biedt, informeert of verlengt geen kennisgeving van uw recht om het contract binnen drie dagen te annuleren. Schriftelijke kennisgeving van uw recht op ontbinding is wettelijk vereist. Deze respijtperiode stelt u in staat om van gedachten te veranderen en het contract zonder boete nietig te verklaren (als de overeenkomst op een andere plaats werd gevraagd dan de plaats van vestiging van de contractant of een geschikt handelspand, bijvoorbeeld in uw huis).

Wees bovendien voorzichtig wanneer:


Bekijk de video: 6 Creative Ideas use Wood Pallet for Your Garden - Gardening Tips (Januari- 2022).