Interieur ontwerp

Vensterblind en gordijnveiligheid


Sinds 1991 zijn meer dan 175 baby's en jonge kinderen gestorven aan het per ongeluk wurgen in gordijnen en raamkoorden. Dit probleem heeft geresulteerd in industriële wijzigingen en richtlijnen voor het corrigeren van gevaren van snoeren.

Correcte kabelproblemen
Potentiële problemen kunnen op een aantal manieren worden verminderd. Voor gezinnen met kinderen, of grootouders en verzorgers met bezoekende kinderen, wiegjes, bedden en boxen uit de buurt van ramen en raamkoorden plaatsen. Houd raamtrekkoorden altijd buiten het bereik van kleine handen.

Als de woning oudere gordijnen en jaloezieën heeft, past u deze achteraf toe. Raamgordijnen en zonneschermen die vóór 1995 werden verkocht, hadden buitenste trekkoorden die eindigden in lussen. Consumenten met jaloezieën die nog steeds lussen aan de buitenkant van het trekkoord hebben, moeten de lussen kort doorknippen, veiligheidskwastjes installeren aan het einde van elk trekkoord en de uiteinden van het koord individueel vastbinden om de kwast vast te zetten. Horizontale jaloezieën waarbinnen koorden doorheen lopen om de lamellen op te tillen, zijn ook gevaarlijk. Goed geïnstalleerde en afgestelde snoeraanslagen kunnen de beweging van de binnenste hijskoorden beperken. Koorden moeten op hun plaats op de bovenrail worden vergrendeld zodra de jaloezie tot de gewenste lengte is neergelaten.

Verticale jaloezieën en gordijnen met continue lussystemen kunnen niet worden gesneden en werken nog steeds. Een speciaal vastbindapparaat kan het echter permanent aan de vloer of muur verankeren en de kans op problemen verminderen. Bevestig het bevestigingssysteem aan de vloer of muur zodat het snoer volledig wordt uitgetrokken en stevig wordt vastgemaakt. Voor verticale jaloezieën kan een koordspanapparaat worden geïnstalleerd dat het koord of de kettinglussen omsluit. Wikkel een koord om een ​​klamp die aan de muur is bevestigd, in de buurt van de bovenkant van het gordijn of de blind.

Knoop of bind nooit koorden samen om ze uit de weg te ruimen, want dit creëert gewoon een andere lus waarin een kind verstrikt kan raken.

Veiliger nieuwe producten
Een optie die consumenten verkiezen - en experts aanbevelen - is om alle zonwering, draadgordijnen of andere raambehandelingen die vóór 2001 zijn gemaakt te vervangen door nieuwere, veiligere producten.

Op basis van de resultaten van het onderzoek van de Amerikaanse Commissie voor consumentenproductveiligheid hebben fabrikanten gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe ontwerpen en veiligheidsvoorzieningen.

Twee producten van Hunter Douglas verbeteren standaardontwerpen met innovatieve veiligheidsvoorzieningen. Een daarvan is het Break-Thru veiligheidstestje dat standaard op al zijn jaloezieën is. Het is ontworpen om onder druk open te breken als een kind of huisdier verstrikt raakt in de koordlus. De fabrikant biedt ook de koordspanner, een speciaal ontworpen koordgewicht met veerspanning en beugels om de veiligheid van producten met een lus met een lus te verbeteren.

Veel fabrikanten bieden een verscheidenheid aan draadloze raambekledingen. Sommige experts beschouwen draadloos als de beste keuze voor kinderkamers en speelkamers. Draadloze stijlen werken door het gebruik van veerbelaste mechanismen, batterij- of motoraangedreven liftbedieningen, of eenvoudige wands met zowel kantel- als dwarsfuncties. Pella Windows biedt zelfs een gesloten jaloezie die tussen de ruiten zit en werkt met een schuifregelaar, waardoor de opbouw van allergenen wordt verminderd en een veiliger huis wordt gecreëerd.