Groen

Wat is Greenwashing?


Wat is Greenwashing?
Greenwashing is de praktijk van het ten onrechte adverteren van iemands product, bedrijf of praktijk als "groen" of duurzaam, met het oog op meer omzet of klanten. Schuldige partijen bestrijken een breed spectrum, van productfabrikanten tot bedrijven die niet direct investeren in duurzaam bouwen, maar wel milieubewuste klanten willen aantrekken.

In de residentiële groene bouwwereld kunnen schuldige greenwashers bestaan ​​uit bouwers die ten onrechte de status van "groene bouwer" claimen, fabrikanten die niet-standaard of niet-geteste "groene" producten naar aannemers sturen, of makelaars die ten onrechte beweren dat ze groen zijn voor de huizen die ze verkopen. Zowel consumenten als professionals kunnen het slachtoffer worden van greenwashing.

Hoe consumenten de Greenwash kunnen vermijden
Of het nu gaat om bouwen of kopen, de consument is gevoelig voor greenwashing-tactieken. Bij het inhuren van een algemene aannemer (GC) om een ​​groen huis te bouwen, moet de consument op zoek gaan naar een paar belangrijke elementen.

Om te beginnen moet de GC groenbouwonderwijs hebben, of hij nu lid is van het door de staat gebouwde groene programma, een erkende LEED for Homes-professional of een groenbouwer die is gecertificeerd door een van de onderwijsaanbieders die op de website van de Amerikaanse Green Building Council staat.

"Consumenten moeten ervoor zorgen dat de bouwer enige investering in groen onderwijs heeft getoond, maar ze moeten ook hun eigen onderzoek naar de bouwer doen", zegt Kathleen O'Brien, auteur van De Northwest Green Home Primer, een groene huisgids voor bouwers, verbouwers en kopers. Vragen om referenties en projecten uit het verleden is een goed idee. Het is ook belangrijk dat de consument ook navraag doet bij onderaannemers en ervoor zorgt dat ze ervaring hebben met groene bouwtechnieken en -praktijken.

De consument moet ook vragen naar een prestatietest voor de woning, die de effectiviteit van veel van zijn groene bouwelementen zal bepalen. "De enige manier om echt te weten of het huis goed is gebouwd, is door een prestatietest te doen", benadrukt O'Brien. De test kost misschien nog een paar duizend dollar, maar het is het waard.

Thuiskopers op de markt voor een groen huis zullen hun eigen uitdagingen hebben wanneer ze proberen greenwashing te vermijden. Gelukkig vermelden MLS-vermeldingen nu of een woning groen of energiezuinig is gecertificeerd via programma's zoals Energy Star, LEED-H en Built Green.

Onderzoek naar eerdere prestatietests in huis is een andere slimme zet. Een huis met groene kenmerken heeft mogelijk de hulp gehad van een particuliere aannemer voor het testen van prestaties die de woning heeft onderworpen aan een reeks energie-efficiëntie- en luchtkwaliteitstests om de sterke punten, probleemgebieden en mogelijke oplossingen te bepalen. Gegevens over eerdere prestatietests zullen de huiskoper beter informeren over de effectiviteit van de groene functies van het huis en de groene behoeften.

Ten slotte is het raadzaam om bij het kiezen van een makelaar op zoek te gaan naar iemand die groen thuisonderwijs heeft. Certificeringen zoals EcoBroker en agentschappen zoals Greenworks Realty winnen geloofwaardigheid voor gekwalificeerde agenten en makelaars om groene huizen en huizen met groene functies te begrijpen en nauwkeurig te verkopen. EcoBroker verzorgt onroerendgoedprofessionals voorlichting over groene woninggerelateerde kwesties en duidt deze aan als EcoBroker-gecertificeerd na succesvolle afronding van het programma. Gespecialiseerde bureaus zoals Greenworks Realty werken op de groene thuismarkten en blijven op de hoogte van groene woningfuncties en groene huizen te koop in het gebied. Zelfs wanneer u via een groen onderlegde agent of makelaar gaat, moet de huiskoper weten waar hij op moet letten. "Consumenten moeten vragen om een ​​checklist van wat er in huis is", zegt O'Brien, inclusief energie- en waterbesparende producten of apparaten, evenals andere groene functies.

Hoe bouwers de Greenwash kunnen vermijden
Bouwers kunnen ook het slachtoffer worden van greenwashing-tactieken, grotendeels op twee fronten. De eerste betreft de snelgroeiende groene onderwijsindustrie, waarin cursussen, certificeringen en hogescholen die allemaal beweren de inschrijver te kwalificeren als een "groene bouwer" in staten in het hele land opspringen. Professionals op het gebied van groen bouwen, waaronder aannemers, architecten en ontwerpers, doen er goed aan om een ​​certificatiecursus grondig te onderzoeken voordat ze geld en tijd investeren. Naast het evalueren van het curriculum van de cursus, moet men kijken naar de voorkeuren van een zelf beschreven groene certificatiecursus of hogeschool. Je zou moeten vragen om eventuele aanbevelingen, zegt Andrea Lewis, programmamanager van het Sustainable Building Advisor Institute, een non-profit groen gebouwcertificatieprogramma dat een 9 maanden durende cursus biedt die bouwprofessionals leert hoe ze hun praktijken kunnen vergroenen. Aanbevelingen van bekende entiteiten zoals de USGBC wegen veel mee, en potentiële inschrijvers moeten hier eerst naar kijken bij het verkennen van onderwijsopties. Het Education Provider Program van de USGBC is ook een goede bron van groen onderwijs voor professionals in de bouw.

Aannemers moeten ook ijverig zijn bij het selecteren van 'groene' producten voor gebruik in hun projecten. "Testen door derden is een must", zegt O'Brien. Vaak is de marketingvertegenwoordiger voor het bedrijf dat een product als groen verkoopt niet de beste bron van nauwkeurige informatie. In plaats daarvan moet de bouwer overwegen om met de technische afdeling te praten en te vragen om het veiligheidsinformatieblad te bekijken om de groene kwaliteiten van het product in kwestie te verkennen. Waar binnenluchtkwaliteit een groot onderdeel is van groen bouwen, moet de potentiële toxiciteit van een product serieus worden genomen.

Op zoek naar een geloofwaardig ecolabel is een andere optie. Energy Star, WaterSense en GreenGuard zijn slechts enkele van de ecolabels waarnaar men in een product kan zoeken; deze drie labels duiden een product aan als energiezuinig, waterzuinig of voordelig voor de binnenluchtkwaliteit, drie kritische ingrediënten in elk groen bouwsysteem. Een langere lijst van ecolabels is te vinden op ecolabelindex.com en buildinggreen.com biedt een groeiende lijst van geteste en beoordeelde groene producten die specifiek zijn voor de bouwsector.

Een beetje opleiding kan een lange weg gaan in het vermijden van greenwashing dat de bouwindustrieën infiltreert. Professionals en consumenten zijn het aan zichzelf, de industrie en de planeet verplicht om de juiste stappen te nemen om te voorkomen dat ze een greenwashing schurk of slachtoffer worden.


Bekijk de video: Wat is greenwashing? (Januari- 2022).