Fundering & Inlijsten

Geavanceerde frametechnieken


Met de toegenomen nadruk op het besparen van het milieu en de kosten, is er een hernieuwde interesse in "geavanceerde framing" bouwtechnieken, die meer dan tien jaar geleden effectief waren gebleken.

Geavanceerde framing basics
Geavanceerd inlijsten is de naam die wordt gegeven aan technieken die zijn ontworpen om de hoeveelheid gebruikt hout en afval in een woningbouwproject te verminderen en de energie-efficiëntie van een huis te verbeteren. Ook bekend als Optimum Value Engineering, omvat geavanceerde framing praktijken zoals het bouwen van hoeken met twee noppen in plaats van drie, waardoor meer isolatie kan worden opgenomen.

De ideeën zijn al jaren bekend, hoewel de thuisbouwindustrie ze traag heeft overgenomen. Een handboek van de Natural Resources Defense Council uit 1998 omvatte geavanceerde framing onder de manieren om verspilling van hulpbronnen te verminderen.

NRDC Senior specialist in duurzaam bouwen Kevin Mo zegt dat de technieken kunnen worden gebruikt als een pakket of afzonderlijk, afhankelijk van specifieke behoeften. Het hoofddoel is om minder hout te gebruiken zonder afbreuk te doen aan de structurele integriteit, zodat meer isolatie op de behuizing kan worden aangebracht.

"De technieken zijn geen rocket science, maar het duurt even voordat de bouwers het hebben overgenomen", zegt Mo. “Nu keuren meer lokale bouwcodes de technieken goed en hebben meer aannemers de leercurve doorlopen. Bouwers zijn meer bekend met de technieken en zijn bereid de geavanceerde frametechnieken toe te passen voor energie-efficiëntie. "

Bewezen in het veld
Geavanceerd inlijsten is een van de vele groene methoden die Ferrier Builders & Ferrier Custom Homes uit Fort Worth, TX, in zowel nieuwe huizen als renovatieprojecten gebruiken. "We hebben ons altijd gespecialiseerd in extreem energiezuinige huizen, met de eerste in 1982", zegt Don Ferrier, CEO. Het bedrijf benadrukte zowel luchtafdichtingen als reductie, hergebruik. en recycling lang voordat het idee van 'groene bouwer' populair werd.

Het bedrijf werkt samen met de onderzoeksteams van Building America van het Amerikaanse ministerie van Energie om geavanceerde en bewezen technieken voor energie-efficiëntie te gebruiken, inclusief de geavanceerde framingmethoden. Sommige potentiële onderaannemers zien nog steeds af van het idee om over te stappen van standardz

technieken tot geavanceerd inlijsten. "Het is niet moeilijk, maar het is net genoeg anders dat we mensen hebben horen zeggen:" Dat heb ik nog nooit gedaan en weten niet of ik dat wil ", zegt Ferrier, die in 2007 door de Green Building Advocate of the Year werd uitgeroepen door de Nationale Vereniging van Home Builders (NAHB).

"Nokken 24 inch in het midden in plaats van 16, enkele bovenplaat in plaats van dubbele bovenplaten, geen kopstukken op niet-dragende muren - de verschillen zijn subtiel," maar ze kloppen, zegt Ferrier. Bijvoorbeeld, in plaats van twee kleinere koppen, zou geavanceerde framing een grotere kop plaatsen die tot twee centimeter schuimisolatie mogelijk maakt die de R-waarde kan verhogen van 1,5 naar 7,5.

Kosten- en energiebesparingen
Kevin Morrow, NAHB-programmamanager voor groene bouwnormen, zegt dat de organisatie er alles aan doet om de opleiding van bouwers op alle niveaus van groen bouwen te vergroten. Hij suggereert dat consumenten op zoek zijn naar een bouwer met de NAHB-aanduiding als gecertificeerde groene professional om ervoor te zorgen dat ze worden geschoold in innovatieve technieken zoals geavanceerde lijsten.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Energie betekent geavanceerd inlijsten niet alleen het besparen van middelen, het betekent ook besparingen voor de huiseigenaar. Het schat materiaalkostenbesparingen van $ 500 voor een huis van 1.200 vierkante voet en $ 1.000 voor een huis van 2.400 vierkante voet - een arbeidsbesparing van drie tot vijf procent en kosten voor verwarming en koeling tot vijf procent. De NRDC heeft geschat dat het gebruik van geavanceerde frametechnieken de framekosten tot $ 1,20 per vierkante voet kan verlagen en de hoeveelheid hout die voor het inlijsten wordt gebruikt met 11 tot 19 procent kan verminderen.

Hier zijn verschillende concepten waarmee u rekening moet houden wanneer u van plan bent om geavanceerd kader voor een project te gebruiken:

  1. Overweeg het ontwerpen van een woning- of verbouwingsproject op basis van 24-inch modules. Het maakt het meest efficiënte gebruik van bouwmaterialen zoals frametimmerhout, houtbekleding, gipsplaten en sierlijsten die meestal in twee voetafmetingen worden opgeslagen.
  2. Overweeg hoe slechts één gebied, een buitenhoek, kan worden gewijzigd met geavanceerd kader. Met geavanceerde omlijsting kan isolatie worden toegevoegd in een vaak niet-geïsoleerde ruimte, een geïnstalleerde gipsplaatclip is geschikt voor gipsplaat en er wordt een nop gebruikt.
  3. Controleer eerst met lokale codes. Sommige geavanceerde frametechnieken zijn mogelijk niet geschikt voor gebieden met veel wind of seismische activiteit.
  4. Maak uzelf vertrouwd met geavanceerde lijsten en andere groene concepten voordat u begint met het plannen van uw woningbouw- of verbouwingsproject. In paragraaf 2.1.2 van de Model Green Home Building Guidelines van de NAHB worden enkele geavanceerde frametechnieken beschreven.


Bekijk de video: "Hoe gebruik je de Clearblue DIGITAL geavanceerde ovulatietest?" (Januari- 2022).