Andere kamers

Weekendprojecten: 5 eenvoudige en elegante doe-het-zelf hemelbedden


We hebben de neiging om hemelbedden te beschouwen als romantisch, glamoureus en misschien een beetje opzichtig. Maar hun oorsprong is bescheiden. In de middeleeuwen hebben mensen hun slaapgedeelte achter stof afgezet om ongedierte en insecten af ​​te schrikken. De huiseigenaren van vandaag kiezen om verschillende redenen hemelbedden, maar praktisch is dat meestal niet. Deze golvende heiligdommen zijn populair gebleven, voornamelijk vanwege hun decoratieve waarde. Als je altijd al je eigen luifel wilde hebben, wees dan gestimuleerd door het feit dat het eigenlijk vrij eenvoudig is om een ​​gewoon matras en frame te transformeren in een doe-het-zelf hemelbed dat vol staat met magie en mysterie, comfort en rust.

1. SPRING DOOR HOOPS

Maak een doe-het-zelf hemelbed met weinig meer dan een eenvoudige borduurring en een paar in de winkel gekochte of zelfgemaakte gordijnen. Plaats de stoffen panelen op de hoepel en hang vervolgens met behulp van hardware (een pottenrekhaak werkt goed). Download de tutorial van Country Living; zolang je de gordijnen al hebt, kost het project slechts ongeveer $ 10.

2. TREK DE GORDIJN

Omring uw bed goedkoop met een stoffen kap van 360 graden en zonder uw hoofdeinde, bedframe, matras of boxspring aan te passen. Het is zo simpel als het monteren van gordijnroeden aan het plafond; de staven moeten de vorm en grootte van uw bed weerspiegelen. Zodra de staven op hun plaats zitten, voeg gaasachtige gordijnen toe aan elke kant en voilà!

3. GEWOON UIT HANGEN

Geef grafisch textiel weer in deze moderne, minimalistische versie van een doe-het-zelf hemelbed. Installeer een doorvoertule in elke hoek van de stof, rijg touw door elk gat en knoop het paneel aan het plafond vast met behulp van haken of schroeven. Houd in gedachten dat dit idee in veel kamers kan werken: je kunt een gezellige sfeer creëren, niet alleen in een bed, maar ook op een bank of chaise.

4. LAAT HET DOEN

Hier is nog een manier om een ​​mooi, goedkoop doe-het-zelf hemelbed te maken met hardware die oorspronkelijk is ontworpen voor raambehandelingen. Bevestig een paar zwenkarmen gordijnstangen aan de muur een paar centimeter onder het plafond, een aan elke kant van het bed. Om de look af te maken, drapeert u losjes een prop stof over het bed van de ene stang naar de andere.

5. KLIM DE LADDER

Chipping with Charm biedt een oplossing voor diegenen die houden van het concept van een doe-het-zelf hemelbed maar niet van frilly home design. Monteer een vintage ladder boven het bed, dat is geen gemakkelijke prestatie - weef dan stof door de laddersporten. Als alternatief, hang panelen alleen aan de uiteinden van de ladder voor een meer open en uniforme esthetiek.


Bekijk de video: Tüüfelskreis - Shortfilm 2018 (Januari- 2022).