Bouw beheren

Home-toevoegingen en renovatieprojecten: waar te beginnen


Het verdubbelen van de grootte van uw huis met een nieuwe toevoeging is niet identiek aan, zeg, een tweede bad in die kleine achterkamer, maar de stappen in het proces komen grotendeels overeen. Hoe groter het project, hoe meer tijd, geld en hoofdpijn erbij betrokken zijn, maar het is over het algemeen een kwestie van zeer vergelijkbare elementen. Home toevoegingen en verbouwingsprojecten, hoewel verschillend, beginnen beide met dezelfde stappen.

Nadat u een grondige kennis van uw bestaande huis heeft, bent u uitgerust om na te denken over renovatie-ideeën. Het is tijd om de taak te definiëren en een idee te geven van wat u wilt doen op papier.

U moet beslissen of de taak bestaat uit het toevoegen van nieuwe ruimte, het verbeteren van bestaande ruimte of het eenvoudigweg gebruiken van ongebruikte ruimte. Misschien voert u een paar toevoegingen aan huis uit; misschien maak je de onvoltooide af, verbouw je een kelder of zolder in een leefbare, afgewerkte ruimte; of je transformeert misschien wat je al in je huis of appartement hebt.

Ongeacht de omvang van uw project, is de eerste stap om te beslissen wat u wilt en nodig hebt. Daarom moet je die verlangens onderzoeken. De volgende stap in de richting van daadwerkelijke constructie is het maken of maken van plannen die voldoen aan de vereisten van lokale bouwverordeningen. Maar als u zich naar die plannen begeeft, moet u tal van subjectieve beslissingen nemen over stijl en materialen en een groot aantal vragen beantwoorden voor uzelf of uw architect / ontwerper.

Dus in dit stadium zou u in staat moeten zijn om in tien woorden of minder de aard van de verbouwing te beschrijven die u zou willen hebben gedaan. Over grootte, configuratie, stijl, afwerking en andere details kan nog veel meer worden gezegd, maar hoe zou u in een zo simpel mogelijke bewoording een vriend of buurman antwoorden die vraagt, ik hoor dat u aan verbouwing denkt?

In het algemeen zijn de opties deze:

We zijn van plan een kleine verbouwing van de bestaande woonruimte.
Een dergelijke taak zal geen grote veranderingen in scheidingswanden of de algehele vorm van de ruimte die wordt verbouwd omvatten. De elektrische, sanitaire en HVAC-diensten moeten ook in wezen ongewijzigd blijven. Dergelijke taken kunnen nieuwe kasten, apparaten of zelfs de indeling van elementen in de keuken inhouden; het opnieuw betegelen van een bad; pleister- en schilderwerk; lambriseringbehang of andere oppervlakteafwerkingen toevoegen; schuren, vloerbedekking of reflooring; boekenkasten of ingebouwde kasten toevoegen of installeren; enzovoorts. Bij kleine verbouwingen kan een ontwerper, timmerman of schilder betrokken zijn, maar waarschijnlijk is het niet nodig om een ​​bouwvergunning aan te vragen of loodgieters en elektriciens in te huren.

We plannen een ingrijpende verbouwing van bestaande woonruimte.
Dit zijn grotere banen, waarvoor waarschijnlijk een bouwvergunning vereist is. In een grote verbouwing kunnen partities worden toegevoegd of verwijderd. Dit kan dragende wanden inhouden, dit zijn wanden die de structuur hierboven ondersteunen. In de meeste gevallen kunnen dragende wanden worden verwijderd of op zijn minst worden gemodificeerd nadat structurele wijzigingen zijn aangebracht die hun belastingen veilig herverdelen. Als er nieuwe leidingen of elektrische circuits nodig zijn of nieuwe openingen in buitenmuren voor deuren of ramen moeten worden gemaakt, wordt uw taak ook als een grote verbouwing geclassificeerd.

Typische projecten van dit soort zijn het openen van twee of meer binnenruimtes in één; de toevoeging van een nieuw bad; een verbouwing van de keuken waarin nieuwe leidingen of elektrische circuits nodig zijn; of de installatie van een nieuw centraal HVAC-systeem, elektrische service, trappenhuis, open haard of schoorsteen, of buitendeuren of ramen.

We zetten onafgemaakte ruimte om in woonruimte.
Het kan op zolder, kelder, veranda of garage zijn. Maar je hebt besloten om de ruimte aan je woonruimte toe te voegen. Dit vereist waarschijnlijk goedkeuring van de bouwafdeling, omdat er waarschijnlijk elektrotechnisch werk zal zijn, evenals problemen met brand en bouwvoorschriften.

In het geval van een zolderconversie, moet u een reeks vragen overwegen. Is er voldoende hoofdruimte? Voldoen de trappen aan de code- en veiligheidseisen? Is er voldoende licht en ventilatie? Moet u dakkapellen toevoegen? Hoe zit het met dakramen of "dakramen"? Heb je een of meer extra elektrische circuits nodig? Sanitairleidingen en afvoerleidingen? Hoe wordt de ruimte geïsoleerd?

Een krappe zolderruimte kan, met de toevoeging van dakkapellen (of dakramen), een leefbare en zelfs gastvrije ruimte worden.

Als u van plan bent om een ​​kelder te verbouwen, zal uw lijst met problemen vergelijkbaar zijn, met licht en ventilatie bovenaan. Nogmaals, trappen zullen een probleem zijn, net als elektrische en misschien leidingen. Vochtigheid is vaak een groot probleem beneden: als je een natte kelder hebt, is het omzetten in woonruimte mogelijk niet het antwoord dat je zoekt. Met een garage of een kelderconversie, moet u waarschijnlijk een middel identificeren om een ​​betonnen vloer te bedekken.

Een toevoeging kan die ruimte toevoegen die u nodig hebt - misschien een familiekamer, multifunctionele keuken, een studeerkamer of een andere slaapkamer

We gaan een toevoeging toevoegen.
Home toevoegingen zijn een beetje zoals het bouwen van een nieuw huis: je hebt een nieuwe fundering nodig; het frame; wanden, vloer en dakoppervlakken; ramen en deuren; en alle bindweefsels, zoals draden, buizen, isolatie en HVAC-verbindingen. Voor een toevoeging is zeker een bouwvergunning nodig en ik zou aanraden een ontwerper of architect in te huren om u te helpen bij het nadenken over de delicate kwestie van het integreren van de nieuwe structuur in de bestaande.


Bekijk de video: Openslaande garagedeuren, mooie uitstraling voor uw woning. (Januari- 2022).