Badkamer

Douchekoppen 101


De dagen van de utilitaire douchekop zijn voorbij. De sponsen van vandaag zijn allesbehalve standaard. Van slanke draagbare eenheden tot verstelbare sprays tot staande spa's, het gangpad in de badkamerhardware begint een stortvloed van verleidelijke opties te regenen.

SOORTEN EN VOORDELEN

Standaard muurbevestiging. De standaard aan de muur gemonteerde douchekop varieert van eenvoudige ontwerpen tot meer uitgebreide, veeleisende modellen met verstelbare hoeken en meerdere straalsoorten. Dergelijke armaturen omvatten ook technologie om hard water, corrosie en aanslag tegen te gaan. Sommige hebben slechts één instelling, terwijl anderen bogen op mist, massage en diverse andere douche-effecten. De prijzen lopen uiteen, maar als u bezuinigt, kunt u hier beginnen met zoeken.

Top mount. Kies voor dit type douchekop als je het idee hebt dat je dagelijkse zondvloed van bovenaf valt. Een topmontagemodel wordt rechtstreeks op het plafond geïnstalleerd of hangt aan een verlengarm.

Schuifbalk. In reactie op de hoogte en persoonlijke voorkeur van de gebruiker, beweegt een douchekop met schuifbalk op en neer langs een wandgemonteerde basis. Voor een badkamer die wordt gedeeld door familieleden, zorgt een douchekop zoals deze, of deze nu vast of verwijderbaar is, ervoor dat iedereen een optimale ervaring geniet.

Handheld. Afneembaar van de bevestiging, een handdouche presteert goed in badtoepassingen en kan ook nuttig zijn voor het wassen van andere dingen dan lichamen voor volwassenen (bijv. Huisdieren en kinderen). Als u niet kunt kiezen tussen een handheld of een traditioneel armatuur, waarom dan niet kiezen voor een twee-in-één combinatie? Vergeet niet om een ​​model te selecteren dat gemakkelijk vast te pakken en te manoeuvreren is wanneer uw handen nat en zeepachtig zijn.

Douchepaneelsystemen. Een geweldige manier om aan deze douches te denken, is als jacuzzi's waarin je staat. Zeer aanpasbare douchepaneelsystemen leveren meer waterdruk waar je wilt, minder waar je dat niet doet. Koop een vooraf geconfigureerde eenheid of ontwerp uw eigen eenheid, met vermelding van het aantal sponsen en hun plaatsing (overhead, borsthoogte, kniehoogte, enz.), Het uitvoervolume en de meegeleverde spray-opties.

Merk op dat in huizen met douchepanelen het gebruik van warm water de neiging heeft om te stijgen. Zorg ervoor dat er in uw omgeving geen milieubeperkingen gelden voor de installatie van meerdere douchekoppen.

Bevestig ook dat uw sanitair geschikt is voor elk douchesysteem waar u naar kijkt. Hoewel de standaarddiameter van waterleidingen een halve inch is, vereisen sommige aangepaste douches pijpen die breder zijn. Ondertussen heeft uw bestaande boiler mogelijk niet voldoende capaciteit om aan een geleidelijk niveau van vraag te voldoen. Retrofit-opties zijn vaak beschikbaar, maar het is verstandig om het advies van een professional in te winnen.

Beluchten. Veel douchekoppen op de markt beluchten, wat betekent dat ze lucht en water mengen om het gevoel van verhoogde waterdruk te creëren, hoewel ze eigenlijk minder water gebruiken dan een normale armatuur. Beluchting douchekoppen kosten aanvankelijk meer, maar ze besparen u geld op maandelijkse energierekeningen.

Verlicht. Douchekoppen verbeterd door LED-verlichting zorgen voor een aanpasbare, op de stemming afgestemde verlichting die uw gebruikelijke doucheroutine veel aangenamer en handiger kan maken.

Milieuoverwegingen
Sinds het begin van de jaren negentig heeft de EPA beperkte douchekoppen in de VS tot een stroomsnelheid van 2,5 gallons per minuut (gpm), waardoor zowel water als de brandstof die waterverwarmers gebruikt, wordt bespaard. Wetende dat de gemiddelde familie bijna 400 liter water in één dag doorloopt, overweeg dan om te investeren in een waterbesparende douchekop die zelfs minder dan 2,5 gpm gebruikt. Van modellen met het EPA WaterSense-label is aangetoond dat ze niet meer dan 2 gpm gebruiken.

Ga je de groene route op? Houd rekening met de waterdruk in uw huis. De EPA-gespecificeerde stroomsnelheid is voor een gestandaardiseerde druk van 80 pond per vierkante inch (psi), dus als uw waterdruk in het begin niet zo hoog is, zal een douchekop met lage stroming waarschijnlijk niet de resultaten bieden die u op zoek naar. Sterker nog, als u al niet tevreden bent met de waterdruk in uw huis, concentreer u dan op modellen die speciaal zijn ontwikkeld om dat probleem te verminderen.

Prijsklasse
Om je douche te upgraden, kun je overal uitgeven van $ 5 tot $ 1.000 en meer. Bepaal zelf of speciale functies die de prijsschaal bepalen de kosten waard zijn. Houd er bij het vergelijken van twee modellen met vergelijkbare functiesets rekening mee dat een hogere prijs niet altijd duidt op een hoger kwaliteitsniveau.

Andere Overwegingen
Wie gaat de badkamer gebruiken die je bijwerkt? Als het het meesterbad is en je niet van plan bent om de ruimte met gasten te delen, doe dan wat je maar wilt. Als het een badkamer is die bezoekers van uw huis waarschijnlijk zullen gebruiken, kies dan uit de modellen die het gemakkelijkst te gebruiken zijn.

Bedenk bovendien hoeveel tijd en energie u wilt besteden aan het installeren van uw douchekop. Als je de badkamer aan het renoveren bent of een nieuw huis bouwt, kan het werk dat al wordt gedaan, gemakkelijk een anders veeleisende installatie absorberen. Voor een weekendmiddagproject zijn eenvoudige wandarmaturen het meest toegankelijk voor doe-het-zelvers.


Bekijk de video: 101 barz - lange frans zomersessie 2009 (Januari- 2022).