Keuken

Pro Tips: Hoe $ te besparen op het verbouwen van keukens


Iedereen met een keuken die ouder is dan deze eeuw, heeft waarschijnlijk gedacht aan een overdoen, hoewel het alleen al mentaal optellen van de potentiële gelduitgaven voldoende kan zijn om het project rechtstreeks naar de achtergrond te sturen. Maar wees niet bang: zorgvuldig winkelen en creatieve geldbesparende strategieën kunnen helpen een keukenupdate van de takenlijst naar de realiteit te verplaatsen.

Zoals je zou verwachten, zal zorgvuldig winkelen voor de big-ticket items de meest significante besparingen opleveren. Als je tien procent of meer uit de kosten van kasten en apparaten haalt, blijft er veel meer contant geld in je portemonnee dan bijvoorbeeld een scherp geprijsde lamp of kraan kopen, hoewel kleine besparingen ook kunnen oplopen.

Om uw boodschappen goed te beginnen, stapt u weg van de professionele apparaten. Het kunnen echte budgetbusters zijn. Het goede nieuws is dat nogal wat van de grote fabrikanten van huishoudelijke apparaten de professionele look hebben nagebootst en een robuuste stijl in strak roestvrij staal leveren met hoge besparingen. Omdat deze apparaten zijn ontworpen voor de thuismarkt, hebben ze zelfs voorzieningen die sommige professionele versies missen, zoals onderhoudsvriendelijke gasbranders met verzegelde units en zelfreinigende ovens.

Overweeg uw behoeften
Verder gaan dan uiterlijk, rekening houden met uw levensstijl en culinaire behoeften bij het winkelen voor apparaten kan u wat geld besparen. Als het grootste deel van uw maaltijdbereiding bestaat uit het plateren van afhaalmaaltijden of het verwarmen van bereid voedsel, zal een multi-brander, hoge BTU-kookplaat of dubbele oven waarschijnlijk veel meer vuurkracht bieden dan nodig is. Dit kan een goede plek zijn om terug te schalen.

Houd de opties en extra's van het apparaat in de gaten en sla de opties over die u niet gebruikt of niet nodig hebt. Veel koelkasten zijn bijvoorbeeld uitgerust met externe waterdispensers - sommige bieden zelfs een keuze uit ijsblokjes of gemalen ijs. Het is een handige functie, maar een die in sommige huishoudens geen dagelijkse of zelfs wekelijkse training zou krijgen. Het vinden van een model zonder deze goodies zou uw winst ten goede komen.

Maple multiplex keukenkasten. Foto: cltad.arts.ac.uk

Mix het met hoog-laag
Als het gaat om kasten, kunnen huisvernieuwers een lesje leren van kledingbewuste fashionista's, die altijd manieren hebben gevonden om een ​​statement te maken met een soort-tot-het-budget mix van hoog en laag. Net zoals de goedgeklede en de mooie krantenkoppen kunnen halen door een Gap-T-shirt te combineren met een couture-rok, kunnen slimme keukenvernieuwers thuis opschudding veroorzaken door items uit grote dooswinkels en boetieks te mixen en matchen.

Architect Mark R. LePage, AIA, president en partner verantwoordelijk voor de operaties bij Fivecat Studio in Pleasantville, NY, beveelt aan eenvoudige, budgetbewuste IKEA-kasten aan te kleden met decoratieve high-end knoppen en trekhaken.

Het combineren van IKEA kastdozen met op maat gemaakte houten deuren en laden is een van zijn geldbesparende strategieën, net als het gebruik van open houten planken in plaats van de onderste kasten. LePage winkelt graag in commerciële keukenleveranciers voor open roestvrijstalen stellingen en rolwagens, die veelzijdige en slim ogende opslageenheden vormen. Hoewel ze goedkoop zijn, spelen ze meestal lekker met luxe keukenelementen.

Multiplex kan mooi zijn
Gesloten multiplex kasten zijn een betaalbare optie, volgens LePage. Gemaakt van houtfineerlagen van bomen zoals sparren, berken of tropisch hardhout, multiplex heeft vaak een gedurfde, onderscheidende korrel en kan zowel decoratief als duurzaam zijn.

Kabinet besparingen kunnen meer dan alleen huid diep. In plaats van eenheden te bestellen die zijn uitgerust met ingebouwde rollouts en verdelers, kunt u overwegen ze uit te rusten met de minder dure kant-en-klare artikelen die beschikbaar zijn via speciaalzaken voor opslag, catalogi en grote dozen. Het is ook leuk om je eigen opbergoplossingen in de kast te improviseren: stempel je keuken met persoonlijke stijl door opbergbakken, dozen en manden te combineren in een mix van maten, kleuren, structuren en materialen.

Weersta verleidingen
Door te besparen op de kasten kan het verleidelijk en mogelijk zijn om uit te geven op een extravagant aanrecht. De verleiding weerstaan. Er zijn veel manieren om mooie en goed werkende tellers te krijgen voor een slimme prijs, vooral door te streven naar die hoog-laag-mix. Gebruik spaarzaam materialen zoals steen of hout spaarzaam; focus ze op specifieke werkstations voor taken zoals bakken of hakken. De rest van uw aanrechtruimte vullen met goedkopere oppervlakken (bijv. Laminaten).

LePage stelt voor om laminaatbladen aan te kleden met houten of roestvrijstalen randen voor een persoonlijke look. Hij houdt er ook van om tellers te maken door hergebruikte materialen zoals steen, roestvrij staal of hout te hergebruiken.

Overweeg tegels over platen
Voor degenen die houden van het uiterlijk van natuursteen zoals graniet, marmer en zelfs albast, zijn tegels meestal goedkoper dan de grotere, dikkere platen die op maat moeten worden gesneden. Variërend in grootte van kleine mozaïeken tot 12-inch vierkanten tot nog grotere rechthoeken, en verkrijgbaar in een schijnbaar onbeperkte verscheidenheid aan kleuren en patronen, stenen tegels zijn een veelzijdige optie voor toonbanken, vloeren, achterwanden en elders. Nogmaals, er zijn bijna eindeloze meng- en bijpassende opties, waarbij de luxe ogende natuursteen spaarzaam wordt gebruikt als accenten, randen of om een ​​patroon te maken in een oppervlak dat anders wordt gedomineerd door hout, keramische tegels of een ander minder duur materiaal.

DIY Your Backsplash
De backsplash kan een plek zijn om je verbeelding - en je doe-het-zelf-karbonades - de vrije loop te laten. Toegepast op de muren, kan plaatwerk zoals koper, gegalvaniseerd aluminium, roestvrij staal of traditionele tin plafondpanelen een vleugje bling toevoegen aan de kamer. LePage gebruikt graag gebroken gekleurd glas voor een levendig en niet-traditioneel backsplash-mozaïek. Of recycle je gebroken aardewerkscherven, tegelresten en andere keramische kansen en eindigt in een pique assiette-patroon, dat doet denken aan de speelse werken van de Catalaanse architect Antoni Gaudi.

Met een combinatie van zorgvuldig winkelen, verbeelding, flexibiliteit en creativiteit, kunt u uw weg plannen naar een betaalbare nieuwe keuken.


Bekijk de video: Tips & Tricks: Hoe men een teentje look pelt (Januari- 2022).