Uncategorized

Hoe een ui te hakken


Je hebt een snijplank, mes en ui nodig. Gebruik een bord dat alleen voor groenten wordt gebruikt, nooit voor vlees. Leg de ui 10 minuten voor het hakken in de vriezer om huilen te voorkomen.

Snijd de bovenkant van de ui af, tegenover de wortel. Door de wortel af te snijden, komen er meer sappen vrij en pompen die tranen eruit.

Snij de ui doormidden. Zorg ervoor dat je langs de wortel snijdt. Dit helpt ook om de ui bij elkaar te houden tijdens het hakken.

Schil de bovenste laag van de ui en gooi deze weg. Schillen nadat je het doormidden hebt gesneden, maakt het proces een stuk eenvoudiger.

Snijd de ui zo dicht mogelijk bij de wortel. Gebruik 3 vingers: 1 voor, 2 achter. Stop het topje van je vingers in en beweeg het mes langs je wijsvinger. Dit voorkomt dat je jezelf snijdt.

Snijd evenwijdig aan de snijplank. Snijd zo dicht mogelijk bij de wortel. Maak 2 sneden, één bovenaan en één in het midden.

Begin met het hakken van de ui loodrecht op je vorige sneden. Hak zo dicht mogelijk bij de wortel. Verdeel uw delen, afhankelijk van hoe fijn u de ui moet hakken.

Snijd de resterende ui vanaf de wortel tot aan de randen.

Snijd de overgebleven ui loodrecht op uw vorige sneden. Gooi de wortel weg. Dit zal verspilling tot een minimum beperken.

Eindproduct.

Als u fijngesneden ui nodig heeft: Houd de bovenkant van de punt van uw mes op zijn plaats. Hak herhaaldelijk op de stukjes ui. Gebruik een waaierbeweging om het hele gebied te bedekken.

Herinner de ui en herhaal de laatste stap in andere hoeken tot de gewenste fijnheid is bereikt.


Bekijk de video: Kooktip: Ui snijden. #KokenDoeJeZo (Januari- 2022).