Opslagruimte

Weekendprojecten: 5 fietsenrekken om goedkoop te maken


Afhankelijk van waar u woont, kunt u volledig verrast of helemaal niet onder de indruk zijn van dit feit: wereldwijd zijn er meer fietsen dan auto's. Amerika's liefdesaffaire met fietsen begon in de 19e eeuw en die relatie blijft zich vandaag ontwikkelen. Fietsen zijn niet langer uitsluitend recreatief. Vooral in stedelijke gebieden worden ze snel een alledaags vervoersmiddel. Maar hoewel de meeste huisontwerpen ruimte bieden voor de auto van een eigenaar, ziet men zelden vergelijkbare accommodatie voor pedaalgeduwde tweewielers. Het maakt niet uit: u kunt uw eigen opslagoplossing maken. Bekijk deze vijf favoriete doe-het-fietsenrekken-projecten voor inspiratie.

1. PVC-LEIDINGEN

Voor minder dan $ 50 in PVC - en alleen bewapend met pijpcement en een handzaag - kun je een doe-het-fietsenrek bouwen dat identiek is aan het hierboven getoonde. Hoewel groot genoeg om de fietscollectie van een hele familie te bevatten, is deze eenvoudig te voltooien montage ook licht genoeg om van de ene locatie naar de andere in het huis te worden verplaatst.

2. UIT HET REK

Blader door de gangpaden van een sportwinkel en je bent voorbestemd om een ​​selectie kant-en-klare fietsenstallingproducten te vinden. In veel gevallen is het mogelijk om uw eigen benadering van deze ontwerpen te maken met kant-en-klare artikelen die worden verkocht bij uw lokale thuiscentrum. Het hier getoonde doe-het-fietsenrek kost minder dan $ 100 om samen te stellen.

3. SCHROOT HOUT

Om dit rek te maken, hoeft u niet verder te kijken dan uw kelder- of garagewerkplaats, als u een voorraad sloophout op een van beide locaties bewaart. Alleen rechte sneden zijn nodig, althans in de afgebeelde voorbeelden, dus houtbewerkingsexpertise is geen vereiste. Als je kiest, schilder of beits je creatie eenmaal voltooid, of laat het onvoltooid.

4. STUUR

Waar de vloeroppervlakte beperkt is, is hier een compact en cool uitziend en ja, ietwat eigenzinnig doe-het-fietsenrek-idee, perfect voor degenen die van fietsen houden. Maak het gebogen stuur los van een vintage racefiets (online verkrijgbaar, in kringloopwinkels of van reparatiewerkplaatsen) en bevestig ze aan de muur met een metalen flens.

5. PALLETS

Een verzendpallet hoeft niet te worden aangepast om als doe-het-fietsenrek te functioneren. De lamellen staan ​​ver genoeg uit elkaar - maar niet te ver uit elkaar - om een ​​fietswiel vast te houden. Leun de pallet tegen een muur, in uw garage of in de tuin, en mietje-probleem opgelost. Het beste van alles, pallets zijn direct beschikbaar, zo niet gratis, dan voor heel weinig.


Bekijk de video: Tüüfelskreis - Shortfilm 2018 (Januari- 2022).