Handleidingen en snelle tips

How To: Maak een peperkoekhuisje vanaf nul


De feestdagen komen met zoveel tradities - koken en bakken, huisdecoreren, caroling en cacao maken - maar weinigen zijn zo geliefd als het peperkoekhuis. Hoewel sommige mensen kiezen voor het gemak en gemak van een kit, vind ik het altijd de moeite waard om een ​​peperkoekhuis op de ouderwetse manier te maken - dat wil zeggen helemaal opnieuw. Volg deze stappen en u kunt resultaten bereiken die goed genoeg zijn om te eten, of het nu uw eerste poging is of iets dat uw gezin elk jaar doet.

MATERIALEN EN GEREEDSCHAP Beschikbaar op Amazon
- Peperkoek koekjesdeeg
- Deegroller
- Extra bloem
- Cookie-bladen
- Perkament
- Pizzawiel
- Gingerbread huis sjabloon
- Schaar
- Royal icing
- Gebakzak, koppeling en spuittips
- Karton
- Schoenendoos en ingeblikt voedsel (of glazen bekers) voor ondersteuning
- Assortiment snoep (optioneel)

ROUTEBESCHRIJVING

1. Kies een sjabloon en maak je deeg
U kunt gemakkelijk gratis recepten voor peperkoek en peperkoekhuisjes op internet vinden. Selecteer uw favoriete recept en sjabloon en ga aan de slag. Vergeet niet dat peperkoekdeeg erg plakkerig is, dus het is het gemakkelijkst om mee te werken wanneer het gekoeld is. Houd veel bloem bij de hand voor uw deegroller en werkoppervlakken.

2. Rol, snijd en bak je huisstukken
Grotere stukken deeg zijn moeilijk over te brengen op het bakplaat, dus ik raad aan om je deeg op een stuk bebloemd perkamentpapier te rollen. Leg vervolgens de secties van je peperkoekhuismal over het deeg. Snijd met een pizzawiel rond de sjabloon en verwijder onderweg het overtollige deeg. Ga door tot je een stuk deeg hebt gesneden dat overeenkomt met elk deel van het huis, zoals voorgeschreven door de sjabloon. Leg nu het bakpapier met het gesneden deeg erop op het bakplaat. Bak de peperkoek iets langer dan je recept aanbeveelt, omdat zachtere stukken veel moeilijker te manipuleren zijn dan goed uitgevoerde.

3. Snijd uw stukken bij
Het is onvermijdelijk dat je peperkoek een beetje morpheert tijdens het bakken. Dat maakt het ingewikkeld, omdat uw peperkoekhuis niet goed zal staan ​​als de stukjes niet min of meer precies overeenkomen met de afmetingen die door uw sjabloon zijn opgegeven. Leg daarom onmiddellijk na het verwijderen van de peperkoek uit de oven (verspil zelfs geen 10 seconden) het juiste sjabloon terug over elk stuk zodat u elk op de juiste maat kunt knippen. Voel je vrij om al het overtollige te eten, je verdient een snack! Voordat u doorgaat naar de volgende fase, laat u de peperkoek enkele uren of 's nachts op draadkoels liggen.

4. Maak Royal Icing
Zorg ervoor dat je een recept kiest voor royal icing dat wijnsteen bevat (het helpt om te voorkomen dat de eieren uit elkaar gaan). Als je klaar bent met het maken van het glazuur, doe je het in een spuitzak met een grote spuittip. Als er ijsvorming overblijft, kunt u voorkomen dat het uitdroogt door het in een kom te bewaren die bedekt is met een vochtige theedoek.

5. Bouw de muren
Als de muren van je peperkoekhuis een rechthoek moeten vormen, raad ik aan om een ​​schoenendoos of iets dergelijks als steiger te gebruiken om ondersteuning te bieden terwijl het ijs droogt. Plaats eerst de stukjes peperkoek droog om te testen of ze uitlijnen zoals gepland. Spuit vervolgens een dikke kraal ijsvorming in elke rechte hoek. Verbind ten slotte de stukken. Schuif uw schoenendoos tegen de muren, en als verdere ondersteuning nodig lijkt, gebruik ingeblikt voedsel of zware glazen bekers. Laat het glazuur enkele uren of een nacht drogen.

6. Breng het dak omhoog
Verwijder alle items die u gebruikte om de peperkoekwanden te ondersteunen en voeg vervolgens de dakstukken toe, opnieuw met behulp van pijpleiding als een binding. Om te voorkomen dat de dakdelen naar beneden glijden, steunt u ze met zoveel blikken of tuimelaars als nodig is. Wacht enkele uren tot de ijsvorming is opgedroogd, waarna het dak stevig moet worden bevestigd.

7. Bevestig het huis aan een basis
Spuit glazuur op het oppervlak dat u hebt gekozen om te gebruiken als basis voor uw peperkoekhuis. Elk hard stuk karton is voldoende. (Als u het wilt aankleden, kunt u het karton verven, in folie wikkelen of met kleedjes bedekken). Plaats de peperkoek voorzichtig op het glazuur dat je op de basis hebt gespoten.

8. Versier!
Er zijn zoveel manieren om een ​​peperkoekhuis te decoreren als je je kunt voorstellen. Degenen die ervaring hebben met een banketzak willen misschien alleen royal icing gebruiken om een ​​eenvoudig, prachtig, economisch en heerlijk effect te creëren. Of gebruik de kers (aangebracht met een kleinere piping tip) als "lijm" voor uw favoriete snoepjes in uw favoriete kleuren.

Het kost tijd en geduld om een ​​peperkoekhuisje helemaal opnieuw te maken, en hoewel het voltooien ervan er een enorm gevoel van voldoening oplevert, heb je misschien niet de energie of de benodigde vrije uren. Gelukkig zijn er veel snelkoppelingen:

- Gebruik een set met voorgebakken stukken en alles wat je nodig hebt om te versieren.

- Koop een peperkoekhuisvorm (je duwt je deeg erin, bak dan en je stukjes komen er elke keer perfect uit).

- Als het u niet uitmaakt dat het peperkoekhuis voor 100 procent eetbaar is, kunt u hete lijm gebruiken om uw muren en dakdelen te verbinden.

- In plaats van een peperkoekhuisje te maken dat op zichzelf staat, doe je het gemakkelijk door je stukken aan een schoenendoos of iets dergelijks te bevestigen.

- Bijna elk kind zou graag een peperkoekhuis maken van grahamcrackers - geen bakken nodig, en de bouwfase is vergevingsgezinder.

Hoe je ook kiest om een ​​peperkoekhuis te maken, concentreer je op plezier maken! Op die manier heb je een nieuwe familietraditie om jaar in jaar uit te anticiperen.


Bekijk de video: PEPERKOEKHUISJE MAKEN - DIY #1 - Lisa Michels (Januari- 2022).