How To's & Quick Tips

5 dingen om te doen met ... Wijnkurken


In het kielzog van de kantoorfuncties van de vakantie, de verlichting van de buurtboom en natuurlijk de oudejaarsfeesten, zullen wijnkurken ongetwijfeld bargebieden, keukenbladen en prullenbakken vullen. Mijn advies? Verzamel zoveel mogelijk van deze cilindrische stoppen. Waarom? Omdat ze nuttig zijn voor zoveel creatieve ondernemingen, waarvan de meeste niets te maken hebben met drinken. Scrol naar beneden om enkele wijnkurkprojecten te zien die u aan uw takenlijst van 2014 moet toevoegen.

1. MAAK EEN SLEUTELHANGER

Je hebt minder dan 10 minuten nodig om deze buitengewone sleutelhanger te voltooien, een wijnkurkproject dat we vonden op Cleverly Inspired. De eerste stap is om een ​​klein schroefoog in lijm te dopen. Steek vervolgens de schroef in de kurk. Bevestig een sleutelhanger en je bent klaar! Je zult nooit meer je sleutels verwarren met die van iemand anders.

2. PAS EEN ONDERZETTER AAN

Hier is een wijnkurkproject waarmee u uw salontafel kunt beschermen tegen lelijke vlekken. Verzamel eerst ongeveer een dozijn kurken. Ga door met het in tweeën snijden voordat je ze allemaal in een cirkelvormige groepering hot-lijmt. Voeg als laatste stap een strook vilt of jute toe rond de omtrek. Ga naar Creativebug voor een stapsgewijze handleiding.

3. MAAK EEN MINIPLANTER

Van Upcycle That, dit wijnkurkproject kwam als een aangename verrassing: wie dacht dat je een vetplant kon planten in een "pot" die klein genoeg was om ook als koelkastmagneet te functioneren? Hol de kurk uit, pak een snufje aarde in en plaats de plantknipsel. Gebruik lijm om een ​​kleine magneet te bevestigen, als je wilt, en vergeet niet om water toe te voegen!

4. BOUW EEN VOGELHUIS

Goedkoop cabernet kan zijn voor de vogels-maar nogmaals, dat geldt ook voor die wijnkurk! Met weinig meer dan hete lijm, een vleesmes en een paar kisten wijnkurken, kun je een vogelhuis bouwen om aan een boomtak in je achtertuin te hangen. Bekijk je nieuwe gevederde vrienden door je raam, en kom lente, geniet van hun liedjes.

5. MAAK EEN BADMAT

Had je teveel glazen wijn? Pas op dat u niet uitglijdt! Een manier om ongelukken te voorkomen is natuurlijk om minder te drinken, maar dit wijnkurkproject biedt een ander, misschien beter middel om uitglijden te voorkomen. Snijd ongeveer 150 wijnkurken in de lengte doormidden en lijm ze vervolgens allemaal op een kleed dat u voorgesneden hebt tot uw ideale badmatmaat.


Bekijk de video: 30 HANDIGE HACKS MET GEWONE DINGEN (Januari- 2022).