Keuken

Counter Attack: The 12-Year Kitchen


De gemarmerde witte kwarts van HanStone ziet er koel en schoon uit tegen de groene kasten. Maar wat een reis om hier te komen! Nu mensen, kan iemand ons helpen een muurkleur te kiezen?

We hebben eindelijk de mijlpaal bereikt waar we op hebben gewacht: het aanrecht is binnen!

Dit was een grote, de finishlijn was in zicht, maar tot nu toe onbereikbaar. Alles wat gedaan moest worden, is gedaan, behalve wat van de toonbank afhing. De afgelopen twee weken bevatte elk gesprek de uitdrukking "maar niet totdat het aanrecht erin gaat." We zijn aan het kauwen, klaar om te rollen, de dagen afvinkend.

Achteraf lijkt het zo eenvoudig. Maar het was een moeilijke beslissing over materiaal, kleur, rand, grootte ... het was moeilijk. Eerlijk gezegd, op dit moment kan ik niet geloven dat het klaar is.

We begonnen te denken dat we een houten aanrecht wilden. De pantry van onze oude butler had een houten aanrecht dat echt opviel tegen de lichtgroene kasten. Ik was er vooral aan gehecht omdat het me de hele zomer van 2003 had gekost om 80 jaar verf van het aanrecht en die oude kasten te verwijderen - ik dacht dat het een mooi eerbetoon aan de oude keuken zou zijn om datzelfde houten aanrecht te koppelen kijk met onze ongerepte nieuwe (maar nog steeds groene) kasten.

Wanneer het materiaal dat u gaat snijden prijzig kwarts is, wilt u zeker zorgvuldig meten. Onze fabrikant heeft een lichtgewicht cirkelzaag en een hotmelt lijmpistool gebruikt om een ​​exacte sjabloon te maken voor elk deel van het aanrecht.

Leuke gedachte, maar we raken twee obstakels op hout:

• Het vereiste onderhoud is niet verschrikkelijk, maar we moesten eerlijk zijn over onszelf - onderhoud is niet onze zaak. Zelfs jaarlijks oliën en overspuiten leek een beetje ontmoedigend. Onderhoudsvrij klonk veel beter.

• Margaret had haar hart op een onderbouwgootsteen gezet. Hoewel de gootsteenfabrikant ons vertelde dat mensen de hele tijd onderstellen in houten toonbanken installeerden, zou niemand een dergelijke installatie garanderen. De gietijzeren, "weegt-een-ton" onderbouw die we bestelden, had te veel kunnen blijken te zijn voor een houten aanrecht.

Op een gegeven moment stelde Margaret eigenlijk voor om laminaat te gebruiken, onze kosten laag te houden en ons de mogelijkheid te geven om ons over een paar jaar van gedachten te laten veranderen als we het niet leuk zouden vinden. Ik was ongelooflijk - na dit alles was ik niet laminaat krijgen, en het had niets te maken met de vrijheid om van gedachten te veranderen. Ziet u, de ouders van Margaret hebben hun keuken ongeveer 20 jaar geleden gerenoveerd en de laminaatbalie was de enige spijt van haar moeder in het hele project. Jaren na dat project zouden de woorden "verbouwen van de keuken" altijd hetzelfde antwoord uitlokken: "Ik kan niet geloven dat ik me door Bob in de laminaatbalies heb laten praten." laminaat voor altijd verbonden in mijn gedachten betreuren, Ik wist dat we daar niet heen konden.

We gingen verder naar graniet. We hielden van de gedachte om een ​​natuurlijk materiaal te gebruiken, en we hielden beiden van de manier waarop het eruit zag. Maar een reis naar de tuin bracht enorme beslissingsmoeheid teweeg - echt, we moesten naar afzonderlijke granieten platen kijken en onze eigen plaat kiezen? Ik kan in een restaurant niet eens een kreeft of een biefstuk kiezen, en ik moet een plaat kiezen? Uitzoeken waar de naden zouden zijn, waar de niet-zo-mooie aderen zouden kruisen, en komen met een geweldig uitziende balie? Na alle andere keuzes die we tot nu toe hadden gemaakt, leek het onoverkomelijk.

Dunne stroken hout, gelijmd en gemarkeerd, vormden een sjabloon voor de tegenfabrikanten. De markeringen geven aan welke randen gepolijst zijn, waar de hoek moet worden afgerond en waar de versoepelde rand begon en eindigde.

Eén blik door de platen in de tuin, één blik naar elkaar, en we trokken ons terug naar gefabriceerd kwarts, waar het monster ongeveer vier centimeter vierkant is en de hele toonbank vrijwel gegarandeerd op het monster lijkt. Voor een controlefreak was dit de weg te gaan.

Dit is een van mijn favoriete kleine hoekjes van de keuken. De wandkast aan de rechterkant heeft een valse voorkant, waardoor de boekenplank wordt verborgen die naar de zijkant opent. We hadden de teller lang gesneden voor dit gedeelte, overhangend van de basis met ongeveer zes centimeter. Een barkruk op contrahoogte gaat daarheen - uitstekend voor een kok die recepten doorbladert!

Kleur was een andere zaak. Marg voelt zich veiliger met lichte, neutrale kleuren. Na een decennium daarvan in mijn huis, verlangde ik naar een sterkere kleurverklaring. Ik lobbyde hard voor een donkergroene toonbank als een krachtig contrast met onze lichtgroene kasten.

Helaas voor mij waarschuwde mijn zus Margaret sterk tegen een donkere toonbank van ieder materiaal. "Het ziet er altijd vies uit," zei ze over haar eigen nieuwe aanrecht. "Ik veeg het altijd af, denk altijd dat het vies is, als het gewoon donker is." Met de ervaring van mijn zus om haar te ondersteunen, stond Marg bij haar beslissing om licht te worden.

Gelukkig voor mij konden we de tegenbeslissing in de tegelwinkel nemen op dezelfde dag dat we de badkamervloer kozen. We waren begonnen met niets in het bijzonder in gedachten voor de vloer - ik had een vaag idee dat we daar met strandkleuren zouden gaan, maar ik had er geen goed zicht op. Voor de vloertegel gingen we uit van wit of gebroken wit ... totdat ik een fantastische houtachtige vloertegel zag die 'promenade' tegen me zei. Perfect voor een strandbad! Dus in de klassieke stijl van koppels hebben we onze onderhandelingen voor de verkoopster gedaan. Marg kreeg haar lichte aanrecht, ik kreeg mijn promenade vloertegel.

En toen was het klaar - het aanrecht werd afgelopen vrijdag geïnstalleerd en we zijn klaar om te rollen. Deze week gaat de backsplash in, en direct daarna hebben we stopcontacten, verlichtingsarmaturen en wateraansluitingen. We zijn klaar !!!

Heb je je keuken verbouwd? Stuur ons dan voor en na afbeeldingen zodat we deze kunnen opnemen in onze Galerij met keukens, die binnenkort van start gaan. U kunt uw afbeeldingen hier uploaden op de Facebook-pagina.

Volgende: Ben je slimmer dan je koelkast?

Bekijk de volgende video's voor meer informatie over werkbladen en kasten in de keuken:

Een sjabloon maken voor een aanrecht in de keuken

Een granieten aanrecht en keukenkasten installeren

Colonial Kitchen Tour in Nantucket