Vloeren en trappen

Een beetje gaat een lange weg: decoratieve tegels gebruiken


Veel mensen zeggen dat hun ultieme fantasie als kind het idee was om in de speelgoedwinkel te mogen rennen. Maar als je eenmaal volwassen bent, veranderen je fantasieën nogal wat, waardoor ik verliefd werd op de tegelwinkel.

Ann Sacks Keramische metrotegels met visgraatpatroon

We hebben behoorlijk wat opknapbeurten gedaan, waaronder drie badkamers. Het bestaande badkamerdecor bestond uit enkele van de meest saaie denkbare tegels in een effen kleur. We wilden absoluut iets interessants, hoewel we werden beperkt door een ruw kleurenschema, omdat we de armaturen niet vervangen.

We hebben het geluk dat er in ons gebied verschillende nationale ketens voor woningverbetering en kleine onafhankelijke tegelwinkels zijn, die allemaal een duizelingwekkende reeks keuzes bieden op het gebied van materialen, afwerkingen, kleuren, maten en stijlen.

De meest elementaire is keramische tegels in effen kleur, die in vierkante of rechthoekige stukken worden aangeboden en per doos in prijzen per vierkante voet worden verkocht. Typische maten variëren van kleine, 1 "mozaïektegels tot 4", 6 ", 8" en 8 "x 10" stukken. Effen kleuren zijn de meest kosteneffectieve keramiek en verschillende kleuren kunnen worden gecombineerd in patronen-damborden, strepen, diamanten, enzovoort.

"Buxy" kalkstenen keramische wandtegel van Shaw Floors

Een stapje verder dan de basistegel in effen kleuren is een subtiele tegel met een patroon, met ingetogen ontwerpen die natuursteen of marmer nabootsen; decorateurs verwijzen naar deze look als een "niet-solide vaste stof." Deze ontwerpen komen vaak met aanvullende decoratieve tegels met meer ingewikkelde patronen.

Stijgend naar de decoratieve en prijs-schaal, kunt u kiezen voor glazen tegels, die een mooie, doorschijnende uitstraling en aangename kleurvariaties hebben. Hoewel glastegels in het algemeen in kleinere maten (zoals 1 "of 3") komen, zijn voorgedessineerde assemblages aan een rug of substraat bevestigd en in grotere maten verkocht (zoals 10 "en 12"). Een andere ietwat prijzige maar aantrekkelijke optie is kiezelsteen, of natuursteen steentjes bevestigd aan gaasrug. Deze komen meestal in grotere maten, zoals 12 "of 16", en de in elkaar grijpende randen zorgen voor een naadloze gewrichten.

Dal Tile's "Capri" glasmozaïek wandtegels.

Omdat we pizza wilden maar binnen een budget werkten, kozen we voor keramische tegels met een patroon met een marmeren ontwerp. Om het wat pittiger te maken, hebben we verschillende decoratieve tegels met centrale motieven geselecteerd en deze willekeurig over de muren verdeeld. Als finishing touch hebben we een rij listello- of randtegels ingevoegd. Listellos zijn meestal 1 "tot 3" breed en kunnen variëren van 6 "tot 12" lang. Zowel de decoratieve tegels als de listellos worden per stuk verkocht, dus u kunt er zoveel gebruiken als uw budget toelaat.

We hebben ook twee muren waar we slechts halverwege de muur betegeld hebben, en hier plaatsten we een rij bullnose, of cap-tegels, bovenaan; deze tegels zijn aan één kant licht afgerond om een ​​afgewerkte rand te creëren. Er zijn ook stoelrailtegels, kwartronde tegels of halfronde tegels die het uiterlijk kunnen voltooien.

Als laatste verwennerij, sprongen we uit op een mozaïek "fototegel", waar meerdere tegels worden samengevoegd om een ​​afbeelding te vormen, in ons geval van springende dolfijnen. Het eindresultaat: we hebben onze badkamer getransformeerd van "blah" naar "mooi".

Overweeg voor meer informatie over het verbouwen van badkamers:

Subway Tiles: The New Classics
Badkamervloeren: een schat aan opties
9 Tips van ontwerpers om het ontwerp van een kleine badkamer te maximaliseren