How To's & Quick Tips

5 eenvoudige houtbewerkingsprojecten voor beginners


Mis het niet 10 Verrassend eenvoudige houtbewerkingsprojecten voor beginners

Voor niet-ingewijden lijkt houtbewerking veel te angstaanjagend om zelfs maar aan te pakken. Zwaluwstaartverbindingen, verstekhoeken, afgeschuinde randen - dit zijn termen die bij iedereen angst inboezemen. Maar het feit blijft dat je met elk nieuw project vaardigheden en een hernieuwd gevoel van vertrouwen verwerft. Het beste advies dat we de wannabe-houtbewerker kunnen bieden, is om te beginnen met kleine basishulpmiddelen voor eenvoudige projecten met minimale materialen.

Hier zijn vijf "echt eenvoudige" doe-het-zelf houtbewerkingsprojecten voor beginners.

1. VENSTERKADER
Vensterdozen voegen een enorme uitstraling toe en voor stadsbewoners bieden ze een zeldzame kans om te tuinieren. Ze zijn ook gemakkelijk te maken. Zelfs een beginnende houtbewerker kan een vensterdoos maken met sloophout en een klein aantal basishulpmiddelen. Zie onze doe-het-zelfstudie voor meer informatie over houtbewerkingsprojecten in bloembakken.

2. VIRDHOUSE
Het zelfgemaakte vogelhuisje is een klassieker en met goede reden. Voor veel jongeren die kennis maken met tools is het een leuk en toegankelijk eerste project. Vogelhuisjes zijn snel, eenvoudig en goedkoop om te bouwen en te onderhouden en bieden een blijvende beloning, omdat ze huizen worden voor gevederde vrienden die in je achtertuin rondhangen.

Als je denkt dat vogelhuisjes alleen maar voor kinderen zijn, denk dan nog eens goed na! Haal de zaag tevoorschijn, pak wat hout op (of maak gebruik van de restjes die je bij de hand hebt) en besteed een middag aan het creëren van een. Of tien! Raadpleeg onze doe-het-zelfstudie voor meer informatie over houtbewerkingsprojecten in vogelhuisjes.

3. X-LEG TAFEL
Hoewel het verleidelijk kan zijn om te proberen een picknicktafel te maken, wil je misschien kleiner beginnen als je nieuw bent met houtbewerker. We houden van deze tafel door home blogger Sarah M. Dorsey Designs-briljant bedacht enoh zo gemakkelijk te maken. Met behulp van overgebleven schuttingplanken kon Sarah deze mooie X-poottafel in iets meer dan een uur maken. Lees hier de volledige handleiding.

4. OPSLAGKRATEN
We hebben allemaal extra opslag nodig en er zijn voldoende bakken en kratten te koop in winkels. Maar waarom zou u er niet zelf een bouwen? Dit is weer een eenvoudig houtbewerkingsproject dat weinig materiaal-, gereedschaps- en timmerexpertise vereist. Overweeg in het begin van het proces hoe het krat zal worden gebruikt en waar het zal worden weergegeven. Een open lattenontwerp maakt het meer decoratief, net als geknoopte touwtrekkingen, zoals dit juweeltje van Nation blogger Cher-Ann Texter.

5. UPCYCLE IETS
Zoveel creatieve houtbewerkingsprojecten beginnen met sloophout dat gemakkelijk te vinden is. U kunt bijvoorbeeld verzendpallets hergebruiken in functionele meubels van alle soorten-bureaus, hangende platenrekken, unieke keukeneilanden. Hetzelfde geldt voor wijn- en appelkisten; ze zijn gemakkelijk te vinden (en meestal gratis) en kunnen in vrijwel alles worden omgezet. Het is mogelijk dat u wat deconstructie moet uitvoeren voordat u kunt beginnen met het bouwen van iets nieuws, maar u krijgt nog steeds de voordelen van het maken van iets met de hand en het leren van houtbewerkingsvaardigheden tijdens het proces.


Bekijk de video: Simple Woodworking Projects and Plans for Beginners - Small Wood Projects to Build (Januari- 2022).