Historische huizen en meer

Dream House voor IKEA Lovers


Een kleine ruimte kan een aantal zeer grote ontwerpideeën bevatten - wees getuige van de nieuwe aktiv lijn van huizen ontworpen door ideabox, een zes jaar oud architectuur- en ontwerpbureau gevestigd in Salem, OR, en gevuld met meubels, apparaten en accessoires door de wereldwijde gigantische retailer IKEA.

De ontwerpsamenwerking is tot stand gekomen via sociale media, toen ideabox en IKEA Portland via Twitter met elkaar verbonden waren, volgens de ideeënbox-directeur Jim Russell. "Ideabox richt zich op moderne, energie- en hulpbronnenefficiënte prefab ontwerpoplossingen", merkt hij op. “Met de nadruk op levensstijl en een doel om kosteneffectief te blijven, zijn we altijd op zoek naar manieren om onze klanten leuke, op persoonlijkheid gebaseerde opties te bieden.

Net als talloze duizenden, zijn we altijd geïntrigeerd door de slimme oplossingen voor kleine ruimtes van IKEA, die vaak hun winkels bezoeken voor inspiratie. We dachten dat het interessant zou zijn als we een huis samenstellen met IKEA Portland met IKEA-systemen als een ontwerpcomponent inherent aan het huis. "

De aktiv modelwoning meet 745 vierkante voet met een slaapkamer en een badkamer. Het huidige model kost doorgaans $ 86.500, nadat het begin 2012 op de Portland Home & Garden Show debuteerde.

Efficiëntie en milieuvriendelijke overwegingen zijn de dominante ontwerpprincipes in ideeënboxhuizen, aktiv inbegrepen. De buitenkant is voorzien van vezelcementbekleding met golfplaten en een dak met staande naden, allemaal gemaakt van gerecyclede inhoud. Het interieur heeft ook groene bouwnieten zoals bamboevloeren en VOC-vrije verf.

Apparaten, ramen en verlichting hebben een Energy Star-classificatie; verwarmings- en koelsystemen gebruiken kanaalloze warmtepompen; en dual-flush toiletten, kraan beluchters en low-flow douchekoppen zijn standaard. De slimme plattegrond zorgt ervoor dat er geen verspilde ruimte is. Elke kamer heeft glazen schuifdeuren en raamopeningen met kozijnen en zonneschermen voor frisse lucht en natuurlijk licht.

Volgens Russell, reactie van de consument op de aktiv house is buitengewoon positief en het bedrijf neemt veel van de succesvolle elementen van dat ontwerp op in andere modelwoningen. "Onze oorspronkelijke slogan, 'de juiste hoeveelheid van alles', verklaart onze bedrijfsfilosofie," merkt hij op. "De ideeënbox werd in 2006 gevormd met het uitgangspunt een residentiële oplossing te bieden die design, energie-efficiëntie en verantwoorde constructie omvat tegen een betaalbare prijs."

Overweeg voor meer informatie over prefab-woningen:

Downsizing met stijl
Stacaravans: toen en nu
House Arc: stijlvol en plat verpakt voor verzending


Bekijk de video: Woman's Dream Tiny House Even Has A Walk-In Wardrobe (Januari- 2022).