Grote systemen

Omarm je kruipruimte


Ik ben opgegroeid in een split-level, de huisstijl die de buitenwijken domineerde in de decennia onmiddellijk na de Tweede Wereldoorlog.

De middelste verdieping, die de bovenste en onderste niveaus "splitste", was gebouwd op een kruipruimte. Je kon er vanuit een gat in de muur komen dat was bedekt met een multiplexpaneel, maar als kinderen waagden we ons er zelden doorheen.

Toen mijn bejaarde ouders een paar jaar geleden het huis verkochten, viel het mij (met wat hulp van mijn stiefzoon) op om de ruimte op te ruimen voordat de nieuwe eigenaars hun intrek namen, en ik werd herinnerd aan wat een enge plek het was.

Batts doorweekte glasvezelisolatie hing lukraak aan de balken. Dim licht gefilterd uit ventilatieopeningen in de muren. Er waren enkele onaangename tekenen van knaagdieractiviteit en wat eruit zag als schimmel die sommige van de balken bedekte. De vochtige betonnen muren waren zo kaal als toen ze meer dan 50 jaar eerder werden gegoten.

In die dagen was het gebruikelijk om de vloer boven de kruipruimte te isoleren en de muurroosters van de kruipruimte open te laten, zodat eventuele vochtophoping naar buiten zou ontsnappen - een monumentale ontwerpfout, zo bleek. In plaats van vocht af te voeren (althans in klimaten met vochtige zomers), lieten de open ventilatieopeningen vochtige lucht toe. Toen die lucht over de koele oppervlakken van de kruipruimte stroomde, bleef condens achter. In het huis van mijn ouders waren glasvezelkatten tot het punt van doorzakken gedegradeerd en verhinderden koude lucht meer de bovenliggende vloer te bereiken.

Het was geen wonder dat mam altijd bang was dat meeldauw haar vloerkleden verpest.

Kruipruimte dampscherm, muurisolatie en waterafvoersysteem. Foto: capitolcleanspace

Tegenwoordig hebben energiedeskundigen een ander recept voor kruipruimtes op basis van het idee dat ze deel moeten uitmaken van de geconditioneerde ruimte van het huis (het gebied dat wordt verwarmd en gekoeld). Indien geconditioneerd, wordt condensatie geëlimineerd, wat op zijn beurt de kans op schimmel en mijten minimaliseert. Energieverlies door luchtkanalen wordt verminderd en de eerste verdieping wordt warmer in de winter. Concepten worden ook geminimaliseerd.

Hier is een lijst met aanbevelingen om uw kruipruimte de 21ste eeuw in te brengen:

Verwijder waterbronnen in de kruipruimte voordat u iets anders doet.

Verleng regenpijpen, onderhoud goten, en hak trottoirs, patio's en tuinbedden af ​​zodat ze van het huis af hellen. Installeer indien nodig een kelderafdichting of een opvangpomp.

Isoleer de muren, niet het plafond.

Stijve platen kunnen worden geïnstalleerd met bouwlijm of mechanische bevestigingen. U kunt er ook voor kiezen om een ​​isolatiemat over de vloer van de kruipruimte te leggen.

Gebruik een isolatie die bestand is tegen schade door water (geen glasvezel of cellulose).

Elk van de stijve plaatisolaties werkt, maar polyioscyanuraat heeft de beste R-waarde (6 tot 7 per inch). Restanten en seconden zijn soms verkrijgbaar bij fabrikanten van commerciële dakisolatie. Je moet het gewoon oppakken.

CleanSpace Vent Covers. Foto: BasementSystems

Sluit alle ventilatieopeningen af.

Ventilatiekappen, geïnstalleerd vanaf de buitenkant, zijn verkrijgbaar in standaardmaten. Of maak je eigen van multiplex en dicht ze op hun plaats.

Zorg ervoor dat luiken naar de buitenkant zijn afgedicht.

Gebruik zware tochtstrips om een ​​strakke afdichting te garanderen of koop een voorgefabriceerd luikgat met kruipruimte.

Sluit de randbalken en dorpels.

Vul de uiteinden van de draagbalken met rechthoeken gesneden uit stijve plaatisolatie. Gebruik schuimkit, zoals Great Stuff, om de voegen af ​​te dichten. Gebruik afdichtingskit of schuimkit om de voeg tussen de bovenkant van de kruipruimte en de dorpel af te dichten.

Installeer een lucht- en dampscherm over de vloer en plak deze vast op de isolatie.

Kunststof dampschermen zijn verkrijgbaar in platen van verschillende diktes. Als u van plan bent de ingekapselde ruimte te gebruiken voor opslag, kies dan een barrière die bestand is tegen voetverkeer. Veel bedrijven bieden inkapselingsdiensten; naar mijn mening heeft Basement Systems, Inc. het meest volledig ontwikkelde systeem.


Bekijk de video: Do - Omarm Je Mij (Januari- 2022).