Gazon en tuin

Zelfgemaakte meststof maakt het gras altijd groener


De lente komt eraan, en voor velen betekent dat het gras weer in vorm brengen. Groeiend gras kan even frustrerend en lonend zijn. Er is helaas geen faalveilige methode van succes, maar als je moeite hebt om een ​​fragmentarisch gebied nieuw leven in te blazen, kan het aanbrengen van kunstmest de beste zijn.

Natuurlijk kunt u kunstmest kopen bij uw plaatselijke tuinwinkel, maar u kunt ook zelf het heft in handen nemen. Vuil goedkoop om te maken, zelfgemaakte kunstmest bevat een korte lijst van ingrediënten die je waarschijnlijk al bij de hand hebt. Deze zelfgemaakte meststof is effectief gebleken voor talloze huiseigenaren en kan ook voor u werken.

INGREDIËNTEN
- 1 blikje of flesje bier
- 1 kopje huishoudelijke ammoniak
- 1 kopje babyshampoo (niet-antibacteriële variëteit)

STAP 1

Begin met het samenstellen van alle drie de ingrediënten, die elk een belangrijk voordeel voor de tafel opleveren. Bier levert niet alleen voedingsstoffen aan het gras zelf, maar ook aan de bacteriën in de grond die het gazon voeden voor groei. Ondertussen levert ammoniak een krachtige infusie van stikstof, iets waar planten niet zonder kunnen. Ten slotte maakt shampoo de grond meer absorberend. Omdat bodembacteriën zo belangrijk zijn voor de gezondheid van het gazon, is niet-antibacteriële shampoo een must.

STAP 2

Giet de ingrediënten in een container die groot genoeg is voor hen. Doe dit vanwege de ammoniak buiten of in een ruimte met voldoende ventilatie. Voeg vervolgens het mengsel toe aan een slanguiteinde of een gazonsproeier uitgerust met een kunstmestruimte.

STAP 3

Begin met het spuiten van de zelfgemaakte meststof en zorg ervoor dat het mondstuk niet te lang op één plaats blijft hangen. Gezien de hoge potentie moet de meststof zo gelijkmatig mogelijk worden aangebracht op alle delen van het gazon dat u behandelt. Meng een grotere partij als u een ongewoon groot gazon wilt bemesten.

STAP 4

Breng de zelfgemaakte meststof om de twee weken aan of totdat u tevreden bent met de vooruitgang die uw gazon heeft geboekt. Pas op voor te veel of te vaak bemesten, want een teveel kan de groei van gras eerder remmen dan bevorderen. Houd ondertussen de pH van uw grond goed in de gaten; deze moet idealiter in het pH-bereik van 6,0 tot 6,5 liggen.


Bekijk de video: Kubota mestverspreider zelfgemaakt (Oktober 2021).