Gazon en tuin

How To: Kies een grasmaaier


John Deere X300 Select-serie. Foto: JohnDeere.com

Als uw huidige grasmaaier is gebouwd om lang mee te gaan, is het waarschijnlijk al een tijdje geleden dat u een nieuwe hebt gekocht! Wanneer uw vertrouwde maaier eindelijk zijn laatste mes snijdt, vindt u het misschien een uitdaging om een ​​vervanger te kiezen.

Kennis kan het verschil betekenen tussen het bezit van een machine die lang meegaat en een terugreis naar de tuinwinkel moeten maken, dus zochten we John Deere om advies over het kiezen van een grasmaaier.

Diavoorstelling: 10 'Grazzzzlers' met de hoogste score

Ken uw tuin
Voordat je zelfs "grasmaaier" in Google typt, kijk je rond in je gazon. Bekendheid met het onroerend goed dat uw maaier moet behandelen, zal u helpen de opties te beperken.

Hoe groot is uw tuin? Als het minder dan een halve hectare is, zou een walk-behind maaier het lukken. Als het groter is dan een halve hectare, denk dan aan een rijdende maaier - maar vergeet de wendbaarheid niet. Als u rond een boom of twee moet cirkelen, moet uw beoordeling de draaicirkel van een rijdende maaier omvatten.

Hoe zit het met hellingen? Op heuvelachtig terrein zal een rijmaaier of een zelfrijdende loopmaaier uw leven gemakkelijker maken. Houd ook rekening met de kwaliteit van uw gras - is het dun of dik? Voor optimale prestaties op dicht of grof gras, kiest u voor een machine met hogere pk's en langere wielen.

Comfort
Voordat u een zitmaaier aanschaft, moet u rekening houden met het comfortniveau. Zoek naar modellen met verstelbare stoelen; armleuningen en lendensteunen zijn een extra pluspunt. Maaiers zoals de John Deere Select-serie X300 beschikken zelfs over een ingebouwde bekerhouder.

Veiligheid
Een van de belangrijkste details om te wegen is veiligheid. Elke maaier die u overweegt, moet automatisch worden uitgeschakeld als de bestuurder de duwstang loslaat of de stoel verlaat. Let in het geval van specifieke maaiers op voetpedalen, omdat deze de bestuurder aanmoedigen om beide handen op het wiel te gebruiken. En onthoud natuurlijk het belang van een parkeerrem!

Klantenservice
Houd er rekening mee dat uw nieuwe maaier tijdens zijn levensduur mogelijk onderhoud nodig heeft. Bespaar uzelf tijd, geld en hoofdpijn door een betrouwbare fabrikant te kiezen die snelle reparatieservice biedt.

Dring aan op bewezen betrouwbaarheid om het aantal potentiële problemen te minimaliseren. Elk merk heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, dus controleer voordat u een definitieve beslissing neemt de klantrecensies (op een site als ConsumerReports.org) van de maaier die u op uw radar heeft.

Hoe belangrijk het ook is om de juiste maaier te kiezen, het is slechts het eerste deel van de juiste gazononderhoud. Bekijk onze video voor meer informatie over de juiste manier om voor uw tuin te zorgen.

Overweeg voor meer informatie over gazononderhoud:

Top 5 tips voor een groener gazon
Hoe kan ik: Uw gazon goed maaien
Onderhoud van de maaier: 5 manieren om uw grasmaaier in bedrijf te houden


Bekijk de video: Hoe kies ik de juiste gazonmaaier? (Januari- 2022).