Gazon en tuin

Waarom zou u een tuinierdagboek bijhouden?


Tuinieren is een continu proces gekenmerkt door overwinningen en uitdagingen, experimenten en verrassingen. Seizoenen komen en gaan snel; voor je het weet, is het jaar in een waas voorbij gevlogen, met narcissen en dahlia's, buxus en broccoli rabe die allemaal in je geheugen vermengen.

Een tuinjournaal helpt je bij te houden wat je hebt geplant, wanneer en waar je het hebt geplant, en of het wel of niet werkte. Veel mensen die dit soort dingen serieus nemen, kunnen niet leven zonder hun tuindagboek. Wat volgt zijn slechts enkele van de vele, vele dingen die een tuindagboek bijhouden kan u helpen met:

1. Zaaien start. Als je volgend seizoen zaden koopt, zul je blij zijn om een ​​record bij de hand te hebben van wat je in het verleden hebt geplant en hoe je verschillende aanplantingen het deden. Je kunt ook een tuinjournaal gebruiken om weergebeurtenissen bij te houden (bijv. De laatste vorstdatum van je regio), informatie die handig is wanneer je het ideale moment zoekt om dingen te doen zoals zaden beginnen binnenshuis.

2. Installatie kopen / plannen. Hoeveel coleus hebt u vorig jaar precies in die patiotuin geplant? En hoe groot zijn ze geworden? Als je die informatie in je tuinjournaal bewaart, weet je hoeveel appartementen je moet kopen als je ervoor kiest om weer coleus te planten. Op dezelfde manier geeft het opmerken van welke soorten vorig jaar het moeilijk hebben u de informatie die nodig is om een ​​strategisch plan voor transplantatie te ontwikkelen wanneer de lente weer komt.

3. Gewasrotatie. We weten dat het belangrijk is om gewassen te roteren in een moestuin. Met een regelmatig bijgewerkt tuinjournaal vergeet je nooit de laatste plaats waar je bijvoorbeeld je tomaten had.

4. Ongediertebestrijding. Dus misschien zijn je lelies vorig jaar belegerd door bladluizen. Wat heb je geprobeerd en hoe effectief was het? Door fouten en triomfen in ongediertebestrijding vast te leggen, kunt u voorkomen dat u over reeds gereisd terrein gaat. Volgend jaar ben je de beestjes een stap voor!

Er zijn veel manieren om een ​​tuindagboek bij te houden. De jouwe kan zo simpel zijn als een schoenendoos gevuld met lege zaadpakketten en / of de informatiekaarten die bij planten worden geleverd wanneer je ze koopt. Sommige mensen stoppen die kaarten graag in plastic zakpagina's in een binder en voegen daar tussenin notitiepagina's toe. Anderen kiezen voor ruitjespapier, waardoor het gemakkelijk is om de posities van verschillende planten in verschillende bedden te schetsen.

Er zijn veel keuzes, of u nu de voorkeur geeft aan het formaat van een in de winkel gekocht dagboek, een downloadbare sjabloon of een compositie-notitieboek. Het belangrijkste van alles is het vinden van en vasthouden aan een methode die voor u werkt.

Tijdens de koude maanden kunt u zich nu bij het vuur oprollen met echt inspirerend lezen!