Bouw beheren

Zie uw huis in een nieuw licht


Architect Gregory Rochlin en Bob onderzoeken de buitenkant. Foto: van

Voordat u de telefoon opneemt om een ​​aannemer of een architect te bellen, laten we uw huis bekijken op manieren die u waarschijnlijk nog nooit eerder hebt gehad. Hierdoor krijgt u een echt begrip van uw huis en hoe u er woont, voorbij de voor de hand liggende geneugten en ergernissen.

1) Neem een ​​stap terug
Doe eigenlijk 100 stappen achteruit en kijk goed naar uw huis. Je wilt misschien scheel kijken zodat je het huis in zijn geheel ziet in tegenstelling tot afleidende details. Kijk naar de driedimensionale ruimte. Is er één symmetrische massa die uit een stuk bestaat? Of is er een hoofdvorm met een of meerdere kleinere vormen? Valt een toevoeging op een uitgesproken manier op, wat anders een symmetrisch huis is? Je gaat hier voor het grote geheel.

2) Kom een ​​beetje dichterbij
Haal uw verrekijker eruit. Bekijk uw huis van dichtbij en veraf. Je zult verbaasd zijn over de details die je ziet, die je onbewust over het hoofd hebt gezien. Er kan een ontwerpdetail zijn dat je leuk vindt, vooral dat je misschien wilt opnemen in je geplande woningrenovatie.

3) Maak je klaar om vies te worden
Die gescheurde broek die je misschien nog vasthoudt, komt hier goed van pas. Voeg een shirt met lange mouwen en sneakers of werkschoenen toe en je bent gekleed voor de klus die je moet doen. Pak een klembord, meetlint, hamer, mes en zaklamp. De schroevendraaier is optioneel. De kans is groot dat je die onoverzichtelijke ruimtes zoals de kelder en de zolder op handen en voeten moet inspecteren. Vergeet niet dat de meest goedkope manier om uw woonruimte uit te breiden, ongebruikte gebieden af ​​te werken, maar om dat te doen, moeten de gebieden droog, goed geventileerd en voldoende ruim zijn.

4) Denk als een archeoloog
Wanneer u door de woonvertrekken van uw huis loopt, zoekt u naar aanwijzingen van veranderingen die in het verleden zijn aangebracht. Verbouwingswijzigingen zijn meestal niet alleen cosmetisch - de plattegrond is gewijzigd, nieuwe deuren toegevoegd, oude deuren gesloten, enz. Gebruik uw onderzoeks- en verbeeldingskracht om de oorspronkelijke laag van het huis te bekijken. Zoek naar verschilpunten - ze geven vaak aanwijzingen over wat er is gewijzigd.

5) Leg je leven uit
Wist je dat de beste huishoudelijke interieurs iets gemeen hebben met elkaar? Ze verdelen het huis allemaal in drie hoofdgebieden: de privéruimtes van het huis (bijvoorbeeld de slaapkamers), de werkruimtes van het huis (bijvoorbeeld de keuken) en de ontspanningsruimte (bijvoorbeeld de woonkamer, eetkamer, familie kamer). In sommige gevallen zijn er zowel openbare ontspanningsruimtes als privéruimtes. Goed ingedeelde huizen scheiden deze functionele delen van het huis, zodat slapende kinderen niet worden gewekt door luid gelach uit de woonkamer en gasten niet veel was op hun weg naar uw eettafel tegenkomen. Denk na over uw specifieke behoeften en hoe wijzigingen in de lay-out kunnen zorgen voor een gelukkiger, attentere thuisomgeving.

6) Schakel de lichten uit
Je kunt een kaars aansteken of een zaklamp gebruiken. Of doe beide. Wat je zult vinden is dat schaduwen verschijnen en dat kleuren zachter worden. Vormen kunnen een dramatischer uiterlijk krijgen. Lijstwerk zal meer uitgesproken zijn in schaduwachtig licht. De aard van kaarslicht is zodanig dat je je kunt concentreren op kleinere gebieden in je ruimtes, omdat dit de enige ruimtes zijn die worden verlicht. Let op eventuele verrassingen die voortvloeien uit deze nieuwe manier van kijken. Is er iets vreemds aan de relatie tussen de kamers? Lijken bepaalde objecten plotseling niet op hun plaats?

7) Neem plaats
Je kunt jezelf op een lager uitkijkpunt positioneren door op een lage stoel of een omgekeerde emmer te zitten. Ga zitten in een hoek, in het midden van een gang of onderaan de trap. Dit voelt misschien vreemd voor je, maar het helpt je je de ruimte voor te stellen van de ogen van een klein kind of een huisdier of misschien een persoon in een rolstoel, mocht een ouder familielid bij je komen wonen, wat je misschien allemaal kan helpen brainstorm over nieuwe oplossingen voor uw ruimte.

Het zal tijd kosten om uw huis te ontdekken, misschien weken of zelfs maanden om elk hoekje en gaatje te inspecteren en een goede huisinspectie uit te voeren. Je kunt je nieuwe, verrassende bevindingen combineren met je feitelijke ervaringen uit het verleden hoe jij en je gezin door je ruimte bewegen terwijl je je dagelijkse activiteiten uitvoert. Combineer dit met een dieper begrip van de architecturale stijl en uw droomhuis zal aan u worden onthuld.


Bekijk de video: Alpha-cursus 2012 - Jezus, alles geef ik U. (Januari- 2022).