Interieur ontwerp

Ga verder dan blinds en gordijnen


Lange tijd leek het erop dat er niets nieuws onder de zon was wat betreft raambekleding. Maar in de afgelopen 15 jaar heeft innovatie de industrie te pakken gekregen en nu hebben consumenten een hele reeks keuzes om naar te kijken bij het beslissen hoe ze het glas van hun huis willen kleden.

"Haal de verticale PVC-jaloezieën neer, haal de zware gordijnen en de miniblinds weg, want er is zoveel meer dan nu 15 jaar geleden", zegt Sandra Saft, oprichter en president van Window Interiors, een raambedekking onderaannemer in Altamonte Springs, Fla.

Wilt u groener worden met uw raambekleding? Milieuvriendelijke producten zijn er in overvloed, zegt Saft. “Energie-efficiëntie is op dit moment een groot modewoord en fabrikanten gaan zelfs in de richting van het gebruik van duurzame en biologisch afbreekbare materialen.

De aard van de industrie is echter zeer cyclisch, zegt Jared Grodnitzky, vice-president verkoop en marketing bij Crown Shade Company, een raambekledingsfabrikant in Baltimore, MD. "De industrie is een achtbaanrit", zegt hij. "Wat vandaag hier is, is morgen weg en komt dan terug in een generatie, maar met nieuwe wendingen, zoals motorisering."

Horizontale jaloezieën
De traditionele horizontale houten jaloezie is een eeuwige favoriet van consumenten. "Als u een klant bent die niet echt een sterke voorkeur heeft voor uw raambekleding, gaat u waarschijnlijk voor de traditionele twee-inch houten of faux houten jaloezie," zegt Grodnitzky.

Hij zegt dat faux houten luiken groot zijn, dankzij het verbeterde ontwerp van vezelplaat met gemiddelde dichtheid (MDF). "Het simuleert echt hout", zegt hij. "Als je naar een MDF-sluiter en een normale echte houten sluiter kijkt, kun je het verschil niet van buitenaf zien."

Hij waarschuwt echter dat hetzelfde niet geldt voor faux blinds gemaakt van vinyl. "De kwaliteit van het vinyl is mat", zegt hij.

Een reden waarom mensen met het nephout over het echte hout gaan, is natuurlijk de prijs; de faux is aanzienlijk goedkoper dan de echte houtoptie. Een ander voordeel is duurzaamheid. "Mensen gaan soms met de faux omdat ze niet willen dat hun tinten kromtrekken in de keuken of badkameromgeving," zegt hij.

Maar ga er niet vanuit dat twee-inch blinds niet veel keuzes bieden. Van lint-versierde middenkoorden tot verschillende hout- en verfkeuzes, u moet nog veel beslissen bij het kiezen van dit schaduwniet. Grodnitzky zegt dat als je geïnteresseerd bent in een gebeitste houtlook, het beter is om voor echt hout te kiezen in plaats van faux, omdat er geen vlekken in faux zijn - alleen verf om eruit te zien als vlek, wat niet echt een realistische vervanging is.

Ten slotte, als je tinten in een kinderkamer installeert, overweeg dan nieuwe draadloze opties, zegt Michael Cienian, vice-president kwaliteitszorg voor Hunter Douglas en voormalig voorzitter van de Window Covering Safety Council (WCSC). "Draadloze oplossingen zijn beschikbaar in vele soorten tinten, en ze zijn echt de beste optie voor een kinderkamer," zegt hij.

shutters
Shutters zijn terug en ze worden steeds populairder. "De binnenluiken zijn momenteel enorm", zegt Grodnitzky. "Sommige mensen willen de rijkdom van het echte hout, maar anderen kiezen voor composiethout, dat goedkoper is en een badkamer met stoom of andere gebieden met vocht- en temperatuurproblemen kan betreden."

Omdat ze een andere zeer traditionele optie zijn, zegt Grodnitzky, zijn luiken nooit uit de mode. Net als bij jaloezieën beveelt hij aan dat als je niet met wit gaat, echt hout wordt gekozen voor de meest natuurlijke uitstraling.

Traditionele venster tinten
Weet je nog die oude rolgordijnen die je waarschijnlijk als kind in je klas had? Het soort dat je precies goed moest trekken om ze terug te trekken of anders zou je eindigen met de witte vinyl schaduw aan je voeten? Vergeet dat beeld, zegt Grodnitzky, en stel je geest open voor de rolgordijnen van vandaag.

"Rolgordijnen zijn nu echt in de lift", zegt hij. “Geloof het of niet, ze zijn weer in hun bloei. Maar het is niet precies wat je je herinnert - ze zitten niet meer op veren. '

Grodnitzky zegt dat de rolgordijnen nu op koppelingen zitten of gemotoriseerd zijn. En het grimmige witte vinyl is ook verdwenen; nu rollen zijn in stoffen zoals "sheerweave", die licht filtert zonder de zon volledig buiten te sluiten.

Een ander type schaduw dat nu groot is, zijn geweven zonneschermen, die UV-licht blokkeren zonder het zicht uit het raam te belemmeren. "Vroeger waren dit voornamelijk in commerciële toepassingen, maar nu zien we deze trend van zonneschermen echt naar woonontwerp gaan," zegt Saft. "De stoffen worden meer residentieel georiënteerd, met ontwerpen en weefsels die kunnen worden opgenomen in een woonplan."

Een andere optie die aan populariteit wint, zijn Romeinse tinten, die de esthetiek van gordijnen hebben omdat ze worden ondersteund met materiaal, maar de functionaliteit van jaloezieën opnemen in de manier waarop ze omhoog en omlaag worden gebracht. Ze komen in veel stoffen en opties en zijn geweldig voor ramen die niet groot zijn, zoals ramen in deuren. "We zien echt marktgroei voor Romeinse tinten," zegt Grodnitzky. "Mensen vinden ze leuk omdat ze een soort kruising zijn tussen gordijnen en jaloezieën."

Een ander hot item zijn natuurlijke geweven stoffen. Saft noemt riet, bamboe en grasdoek als enkele populaire items. "Deze kunnen worden in Romeinse tinten of platte roll tinten met een volant," zegt ze. "En veel van deze zijn niet alleen energiezuinig, maar ze zijn ook biologisch afbreekbaar."

Brede Windows-opties
Als u een terras of andere grote schuifdeur in uw huis heeft, denkt u misschien dat de oude verticale verticale jaloezieën van PVC uw enige optie zijn. Niet zo, zegt Grodnitzky. "Glijdende panelen zijn een alternatief voor de verticale jaloezieën, en ze komen uit Europa en worden hier nu verkocht", zegt hij. "Ze zijn niet altijd zo functioneel als de verticale jaloezieën, maar ze geven een mooie luchtige uitstraling - erg strak en simplistisch."

De panelen passen in afzonderlijke schuifregelaars op een volant en ze kunnen worden geopend of gesloten met een houten knuppel die aan de panelen is bevestigd. Het extra voordeel van deze panelen is dat veel van natuurlijke materialen zijn gemaakt, een verbetering ten opzichte van de milieuvriendelijke PVC-optie.

Window Films
Voor moeilijk te monteren ramen of wanneer u zich wat minimalistischer voelt, kunnen raamfolies aan uw behoeften voldoen. Dan Birkenmeier, merkmanager voor Gins Film Products, Martinsville, Va, zegt dat de belangrijkste redenen waarom mensen voor raamfolies kiezen, warmtebeheersing, verblindingsbescherming en privacy zijn.

"Slaapkamers en badkamers zijn twee primaire gebieden waar mensen de films gebruiken, maar we zien het ook veel in woonkamers en familiekamers," zegt hij.

De films zijn er in verschillende ontwerpen, van gecraqueleerd glas tot mozaïek, evenals traditionele venstertinten die bedoeld zijn om de energie-efficiëntie van een kamer te verhogen.

In feite zijn energiebesparingen een drijvende kracht voor veel mensen die films kiezen omdat ze alleen kunnen worden gebruikt of in combinatie met jaloezieën, gordijnen of andere opties voor raambekleding. "De films kunnen tot 99 procent van de UV-stralen blokkeren en staan ​​erom bekend dat ze de koelingskosten tot 50 procent verlagen", zegt Birkenmeier. "We hebben een echte relevantie voor consumenten die energie willen besparen en hun energierekening willen verlagen."

De toekomst is nu: genezende raambehandelingen
Omdat huizen steeds energiezuiniger worden, vangen ze ook schadelijke gifstoffen en allergenen op in de lucht die je elke dag inademt. Hoewel er veel opties zijn voor de behandeling van binnenluchtproblemen, heeft één raambekledingsbedrijf een oplossing die u waarschijnlijk nog niet eerder hebt gezien: het Duitse raambekledingsbedrijf Ado heeft stoffen ontwikkeld die de luchtkwaliteit binnenshuis verbeteren.

De ADO SmartFabrics omvatten twee belangrijke gepatenteerde weefselverbeterende technologieën: ADO ActiBreeze, die de binnenluchtkwaliteit actief verbetert, en ADO BioProtect, dat voorkomt dat bacteriën zich in gordijnvezels verzamelen.

"Deze zijn zo vooruitstrevend", zegt Saft. "Ze zijn geweldig voor het verwijderen van allergenen en aroma's uit de lucht, het verbeteren van de luchtkwaliteit in de kamer, en ze zijn ook mooi."


Bekijk de video: Silver Kleine Jongen. The Voice Kids 2019. The Blind Auditions (Januari- 2022).